11-06 > Super bedrag Team Marcel voor MS

Team Marcel brengt bijna 66.000 euro bijeen voor MS
'We hebben gelachen én gejankt'

Team Marcel, met 110 deelnemers uit Boekel en omgeving, waaronder een enkele Keldonkenaar en veel ex-Keldonkenaren, fietste en liepen afgelopen weekend 65.962,07 euro bijeen voor onderzoek naar MS. Dit gebeurde in het kader van de landelijke actie Klimmen tegen MS op de Zuid-Franse berg Mont Ventoux. Team Marcel bestaat uit familie, vrienden, buurtgenoten, collega's, enzovoorts van ex-Keldonkenaar Marcel Kanters bij wie vorig jaar MS werd geconstateerd.

"Lieve mensen van Team Marcel: de klus is geklaard!" Met die woorden maakten Yvonne en Marcel Kanters maandagavond 9 juni 2014 de eindstand bekend: 65.962,07 euro. De onthulling was de apotheose van een bijzonder weekend.
De Mont Ventoux was maandag voor één dag een Oost-Brabantse berg: 110 sportievelingen zwoegden voor Team Marcel de berg op: lopend, rennend of fietsend; een, twee of drie keer. Maar terwijl iedereen beducht was voor een koude, winderige berg, bleken de onverwacht extreem hoge temperaturen de grootste bedreiging. De Mont Ventoux deed daarmee recht aan haar reputatie als onberekenbare berg. Voor de individuele prestaties van de klimmers hield dat in dat er hier en daar wat doelen moesten worden bijgesteld. Maar de prestaties waren er niet minder om: integendeel zelfs, en iedere sporter werd terecht met veel applaus en respect op de top onthaald. De ontlading was groot en ontroerend. Zoals Marcel zelf na afloop aangaf: "Ik heb de meesten zelf op mogen wachten, dat leverde behoorlijk wat kippenvelmomentjes op. We hebben er veel gelachen én gejankt." Marcel noemde met name de prestaties van de 28  16-minners (daarmee te jong als officiële deelnemer aan Klimmen tegen MS), onder wie zijn eigen kinderen Matt en Liz. Marcel nam zijn petje af voor hun prestaties van de dag, maar zeker ook voor hun bijdrage in het bijeenbrengen van sponsorgeld. Met al hun activiteiten tekenen zij voor een belangrijk deel van de opbrengst!  Eén van de deelnemers vatte de sfeer en de beleving van het weekend kernachtig samen: "Dít ga ik nóóit vergeten."


Voor meer informatie en foto's van Team Marcel kijk op hun facebookpagina: Team Marcel.
Voor meer informatie over Klimmen tegen MS:  
www.klimmentegenms.nl en www.nationaalmsfonds.nl

Eerder geplaatste berichten over Team Marcel:
01-05 > Team Marcel goed op dreef voor MS
04-02 > 110 deelnemers voor Team Marcel
22-11 > Team Marcel zet zich in voor MS



Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen