22-11 > Team Marcel zet zich in voor MS

Met véél informatie, ideeën voor acties, sporttenues passen en aan het einde van de avond voor iedereen een spaarvarkentje ging dinsdagavond 19 november 2013 in het clubgebouw van  Habo ‘95 in Boekel Team Marcel van start. Bijna 70 lopers en fietsers uit deze regio beklimmen op 9 juni 2014, Tweede Pinksterdag, de Mont Ventoux om geld in te zamelen voor MS (Multiple Sclerose). Het lokale initiatief ontstond nadat Marcel Kanters in maart jl de diagnose MS kreeg.

Marcel Kanters is 44 jaar. Hij is geboren en opgegroeid in Keldonk en werkzaam bij Waterschap Aa en Maas. Momenteel woont hij samen met Yvonne en hun kinderen Matt en Liz in Boekel. Op 20 maart kreeg hij de diagnose primair progressieve MS. 

Nog maar een paar jaar geleden fietste Marcel zelf de Mont Ventoux op voor Stichting Lucai. Dat bracht zijn vrouw Yvonne op een idee. “Marcel hééft iets met ‘die bult’ in Zuid-Frankrijk. Wat zou het leuk zijn als we met een paar mensen mee kunnen doen met Klimmen tegen MS. Samen de Mont Ventoux op voor het goede doel.”
Yvonne hoopte met die woorden enkele van hun vrienden zover te krijgen om mee te doen. Maar op 31 augustus kon ze haar man verrassen met maar liefst vijftig familieleden, vrienden, vriendinnen, collega’s en buurtgenoten, die zich graag willen inzetten voor MS. Allemaal zeiden zij volmondig ‘ja’ tegen twee uitdagingen: de fysieke inspanning om 1, 2 of 3 keer – lopend of fietsend – de Mont Ventoux te beklimmen, en de financiële inzet om daarvoor vijfhonderd euro bijeen te vergaren. Team Marcel was daarmee een feit.

De teller loopt nog steeds op en staat inmiddels op 68, waaronder een flink aantal (ex-)Keldonkenaren. Afgelopen dinsdag was de kick-off en werden de deelnemers ruim geïnformeerd over het hoe en waarom van het landelijke initiatief Klimmen tegen MS, over hoe het Nationaal Fonds MS het geld besteedt én over praktische zaken als vervoer en verblijf. Ook werden er ideeën uitgewisseld om geld in te zamelen. De avond werd afgesloten met een spaarvarkentje voor iedere deelnemer. Marcel overhandigde het symbolische eerste exemplaar aan zijn oom Harrie Kanters uit Erp, die met zijn 67 jaar de oudste is van de deelnemers.


Wie meer informatie wil kan een kijkje nemen op de flyer en op de facebookpagina Team Marcel.
Wie een financiële bijdrage wil doen kan terecht op het rekeningnummer van Team Marcel:
NL66RABO3159748065 



Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen