28-02 > Grenzen aan kleine scholen

Donderdag 28 februari hebben de schoolgaande kinderen een brief mee naar huis gekregen van SKIPOV. In overleg met de Dorpsraad en de Antoniusschool is deze brief ook op Keldonk.nl geplaatst. Zowel vanuit de Dorpsraad als vanuit de school wordt ervoor gestreden dat de school open blijft!!! Ook de gemeente en SKIPOV erkennen dat dit nodig is voor (de leefbaarheid van) Keldonk en maken zich daar hard voor.

De brief is van Berry Tomas -voorzitter Raad van Bestuur SKIPOV- en begint zo...

" Er is onlangs de nodige onrust ontstaan door een advies van de Onderwijsraad, getiteld “Grenzen aan kleine scholen”. Dit bericht heeft veel media aandacht gekregen en voor de nodige onrust gezorgd, met name in gebieden met veel kleine scholen. Middels deze brief wil ik u opheldering geven over wat er nu precies speelt en wat dit betekent voor de SKIPOV scholen.
Ook SKIPOV kent immers enkele kleine scholen met minder dan 100 leerlingen. Op dit moment zijn dit de Antoniusschool in Keldonk (84 leerlingen) en de Sint Nicolaas school in Boerdonk (90 leerlingen). In welke mate deze 2 scholen nog verder zullen krimpen is lastig aan te geven. In de officiële gemeentelijke prognoses zullen deze scholen mogelijk nog iets krimpen maar lijkt voor beide scholen een stabilisatie op ca. 80 leerlingen reëel...."

Nog een gedeelte uit de brief...

"Op dit moment kent de wet een opheffingsnorm van 23 leerlingen. Verhogen van deze norm naar 100 leerlingen lijkt dan ook een erg grote stap. In het rapport van de Onderwijsraad wordt gesteld dat kleine scholen relatief duur zijn en dat de onderwijs kwaliteit vaak onder de maat is. SKIPOV herkent zich absoluut niet in dit beeld. De Antonius en de Sint Nicolaas school behoren tot de best presterende scholen van SKIPOV met een onderwijskwaliteit die goed tot zeer goed genoemd kan worden. Financieel zijn deze scholen gezond. Natuurlijk is het zo dat we voor deze scholen momenteel nog een “kleine scholen toeslag” ontvangen. Niet uitgesloten is dat de minister deze toeslag op termijn zal willen weg bezuinigen. Op zichzelf hoeft het mogelijk verdwijnen van deze toeslag nog niet te betekenen dat daarmee deze twee scholen ook zouden moeten sluiten. Binnen het totaal van de begroting van SKIPOV (14 scholen) zal dan ruimte gezocht kunnen worden om ook deze bezuiniging op te vangen, zonder direct deze twee scholen te sluiten....."

> Open via deze link de complete brief en lees verder...

We houden, samen met de Dorpsraad en de Antoniusschool ook de media in de gaten en houden Keldonk op de hoogte!

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen