17-05 > Geld ligt voor het oprapen

Het geld ligt voor het oprapen. Maar je moet er wel voor willen bukken.
Ofwel, als je een goed intitiatief hebt wat bijdraagt aan de leefbaarheid van je buurt, je vereniging of het hele dorp, dan kun je het nu aanmelden bij een tweetal lopende projecten. Eén van Gemeente Veghel en één van Rabobank Uden Veghel.
Bekijk hieronder beide mogelijkheden om je intitiatieven te financieren.


Veghel maakt start met leefbaarheidsbudget

logo gemeente veghel nieuw klein Met ingang van 7 mei 2013 is het voor inwoners van buurten, wijken en dorpen in Veghel mogelijk om voor nieuwe initiatieven een bijdrage te vragen aan de gemeente. Voorwaarde is dat deze activiteiten een aantoonbare meerwaarde hebben voor de leefbaarheid, de bewoners ook zelf aan de slag gaan en niet in strijd zijn met het gemeentelijk beleid.


Het leefbaarheidsbudget is voorlopig een proef voor het lopende jaar en is bedoeld om inwoners van Veghel uit de dagen actief bij te dragen aan de leefbaarheid in hun eigen buurt, wijk of dorp. De gemeente onderzoekt op dit moment de mogelijkheden om te komen tot meer zelfsturing voor wijken, buurten en dorpen. Daarmee krijgen inwoners meer invloed op en verantwoordelijkheid voor hun eigen woon- en leefomgeving.

Een aanvraag voor een bijdrage voor een nieuw initiatief kan via de wijk- of dorpsraden (dorpsraad@keldonk.nl) worden ingediend. Zij geleiden ze door naar de gemeente, die de aanvraag beoordeelt. Per initiatief is een maximale bijdrage mogelijk van € 2.000,--. Voor de rest van 2013 bedraagt het totale budget ruim € 10.000,--

Bron: Gemeente Veghel


Rabobank Coöperatiefonds 2013 € 100.000,-

logo rabobanklogo Rabobank Uden Veghel is betrokken bij de samenleving waar wij én u deel van uitmaken. Wij stellen daarom jaarlijks een gedeelte van onze winst via het Coöperatiefonds beschikbaar voor projecten die bijdragen aan het welzijn en de leefbaarheid in de gemeenten Uden, Veghel, Boekel en de plaats Zeeland.


Hebt u een goed idee?
Vertegenwoordigt u een vereniging of stichting en heeft u een goed idee voor een betere samenleving, maar niet de middelen om dit idee te realiseren? Dan kunt u een aanvraag indienen voor een bijdrage uit het Coöperatiefonds 2013. Omdat wij op een duurzame manier willen bijdragen aan een betere samenleving, stellen we een aantal voorwaarden aan de projecten.

Als uw project voldoet aan de voorwaarden van het Coöperatiefonds dan nodigen wij u van harte uit om vóór 1 augustus 2013 uw aanvraag in te dienen. U kunt hiervoor het aanvraagformulier gebruiken.

Leden beslissen
De ledenraad nomineert in september 2013 een aantal ingezonden projecten. Alle leden krijgen in oktober en november de gelegenheid om hun stem uit te brengen op twee projecten. Zij bepalen zo welke bijdrage elk genomineerd project ontvangt.

Dien uw aanvraag in!
Heeft u ook een goed idee voor een betere samenleving? Dien dan uw aanvraag in! Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen via telefoonnummer (0413) 21 92 58.
Kijk voor de voorwaarden en het aanmelden van projecten op www.rabobankudenveghel.nl.

Bron: Rabobank Uden Veghel


Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen