25-01 > Peuterspeelzaal gaat uitbreiden

Sinds de verhuizing van peuterspeelzaal ‘t Paplippelke naar de Antoniusschool konden er op de twee dagdelen maar 8 kinderen per dagdeel geplaatst worden. Dit omdat volgens de regels er per 1 leidster er maar 8 kinderen mogen zijn. Dat stuitte al direct op enige weerstand omdat Keldonk voorzag dat er een wachtlijst zou gaan ontstaan. En dat terwijl iedereen het belang inzag van meer kinderen in ons dorp om de leefbaarheid en algemene voorzieningen in de toekomst te garanderen.

logo paplippleke kl  logo spv logo dorpsraadklein


Die wachtlijst is ondertussen dus ontstaan. Maar naar aanleiding van vragen van ouders en op aandringen van de dorpsraad is het bestuur van SPV, waar de peuterspeelzaal nu onderdeel van is, opnieuw de situatie van de peuterspeelzaal in Keldonk gaan bekijken. De dorpsraad kreeg de toezegging dat er in januari 2013 enkele gesprekken met de gemeente zouden volgen. Die zijn er gekomen. En met resultaat!

Deze week zijn de ouders van de kinderen die nu op ’t Paplippelke terecht kunnen, per mail door SPV geïnformeerd over de nieuwe opzet die na de carnaval van start gaat. Naast de maandag en de donderdag komt er ook een groep op woensdag. Er worden dan 12 peuters over 3 combinatiegroepen verdeeld zodat alle kinderen een dag met elkaar in de groep zitten.
Gezien het aantal kinderen dat de afgelopen jaren in Keldonk is geboren, een goede oplossing. Aan (toekomstige) ouders en de dorpsraad samen de taak om de komende jaren in de gaten te houden of dit ook voldoende blijft.

Stichting Dorpsraad Keldonk.


 


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen