27-09 > Sneller internet in het buitengebied

Tipcon en TriNed gaan het buitengebied snel internet geven

De irritaties over het ontbreken van snel internet in het buitengebied groeien. Tipcon uit Erp en TriNed uit Sint-Oedenrode zijn daarom een samenwerking aangegaan om in ieder geval al het buitengebied van Erp, Keldonk en Boerdonk te ontsluiten. 

Waar een snelle verbinding met het internet tegenwoordig een eerste levensbehoefte is geworden, moet het buitengebied het vaak nog steeds doen met slechts enkele Mbps. De oorzaak van dat gemis is niet zozeer technisch, als wel commercieel van aard: voor de grote providers is aansluiten van het buitengebied op internet heel arbeidsintensief en mede daardoor lastig rendabel te maken.

De irritatie bij bewoners in het buitengebied over het ontbreken van een snelle verbinding groeide met de dag, merkte Bart Jaminon van het Erpse Tipcon: “We doen steeds meer aankopen op internet, doen onze bankzaken, spelen online spelletjes, onderhouden persoonlijke contacten, bekijken films, luisteren muziek, enz. En dan uiteraard met meerdere mensen tegelijk. Als je dan geen toegang hebt tot al die mogelijkheden, alleen maar omdat je in het buitengebied woont, is dat heel frustrerend.”

Dus startte Tipcon ruim een jaar geleden met een pilot om in het buitengebied een draadloze internetverbinding tot stand te brengen. Die verbinding bleek dusdanig snel en vooral ook dusdanig stabiel te zijn, dat Tipcon een serviceprovider zocht om het buitengebied van Erp, Keldonk en Boerdonk aan te sluiten op snel internet. Die partner werd gevonden in TriNed.

Start op 1 oktober
Op 1 oktober 2013 vindt de officiële aftrap van het project plaats. Dat gebeurt met een bijeenkomst in Partycentrum Van Haandel, waarvoor Tipcon en TriNed alle bewoners van het buitengebied in de drie dorpen hebben uitgenodigd. “We hopen vervolgens nog dit jaar de eerste huishoudens aan te kunnen sluiten”, vertelt Dirk van de Ven van TriNed.


Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen