16-06 > Ook lokale helden in Ster ZLM Toer

De Ster ZLM Toer - Grote Prijs Jan van Heeswijk is woensdag 12 juni in Goes van start gegaan. Aan dit wielerspektakel doen de grote nationale en internationale namen uit de wielrennerij mee. Maar ook enkele lokale helden zijn er deze dagen actief. Keldonkenaar Ad van Asseldonk is al jaren een vaste medewerker van Ster ZLM Toer en is verantwoordelijk voor de route.
Op aanvraag van Ad zijn ook Harry van den Biggelaar en Martien Donkers in de weer voor de Toer. Harry is medewerker PR+Communicatie en bestuurt één van de twee (de grijze) radiowagens tijdens de ritten. Hij zit dus midden in het fietsgeweld.
Martien zit in de bouwploeg Start-Finish Entourage en zorgt ervoor dat de faciliteiten bij de starts en finishes worden opgebouwd en weer afgebroken.

Routeschema
De organisatie van de Ster ZLM Toer heeft eind maart het routeschema voor de editie van 2013 bekend gemaakt. De wielerwedstrijd die van 12 tot en met 16 juni zal worden verreden begint met een proloog in Goes, provincie Zeeland.
Het evenement wordt op zondag 16 juni afgesloten met een vijfde en laatste etappe van 176 km door de provincie Noord-Brabant. De rit start in Gerwen en finisht na enkele omlopen door het ”Groene Woud” in Boxtel.

logo sterzlmtoer Doorkomst Keldonk
Ad van Asseldonk laat weten dat die laatste rit ook door Keldonk komt. De volledige route van deze laatste etappe is van Gerwen naar Nuenen - Son en Breugel - Beek en Donk - Helmond - Rips - Elsendorp - Gemert - Beek en Donk - Boerdonk - Erp - KELDONK - Mariahout - Nijnsel - Best - Liempde - Boxtel - St. Michielsgestel - Schijndel - Olland - Liempde – Boxtel.
De start is om 11:00 uur en de finish rond 15:00 uur. Zo rond de klok van 13:00 uur zal de doorkomst in Keldonk plaatsvinden.


Voor meer info kijk op www.SterZLMtoer.nl

Winnaar Algemeen individueel klassement 2013: Lars Boom (team Blanco)
Winnaar Ploegenklassement 2013: Omega Pharma-Quickstep



Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen