04-12 > Laatste kans op inspraak NOC - N279, plan uitgesteld

De ontwikkelingen rondom de ‘kanaaldijk’ ofwel N279 komen in een afrondend stadium. De plannen van de Noordoostcorridor liggen nog tot 16 december 2013 ter inzage. Bekijk hier het artikel wat de dorpsraad al eerder plaatste en zie wat voor invloed deze weg en de oversteek daarvan op je eigen situatie heeft. 

Plan uitgesteld
Ondertussen neemt de onrust rondom het plan van deze weg toe. Zowel op lokaal gebied waar steeds meer mensen inzien welke gevolgen deze zogenaamde 'ruit Eindhoven' voor hen heeft. Maar ook in de Tweede Kamer.
Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft de minister van Infrastructuur & Milieu op 3 december 2013 gevraagd om aanvullend onderzoek voor de plannen voor de Ruit om Eindhoven. De nut en noodzaak is niet duidelijk.

De bijdrage van € 268 miljoen van het Rijk aan voor dit gebiedsontwikkelingsproject blijft gereserveerd maar de kamer vraagt de minister eerst aandacht te besteden aan een aantal andere projecten waaronder de A58, A67 en A27. Voorlopig komt de NOC er dus niet als het aan de Tweede Kamer ligt.
De provincie wil wel door met het plan en wil graag weten hoe de minister deze motie uit wil voeren en gaat daarover met haar in overleg. Wordt vervolgd.

nln279 Maar vergeet ondertussen niet om
voor 16 december je mening te laten weten middels de inspraakprocedure.

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen