25-10 > 2 lintjes voor Jan en Jan

Tijdens de feestavond van 33 jaar Paplippels op zaterdag 25 oktober 2014 hebben Jan Coolen en Jan van Wanrooij een koninklijke onderscheiding opgespeld gekregen van burgemeester Ina Adema.
Na een druk bezochte receptie van de jubilerende carnavalsvereniging De Paplippels, waarvoor Jan en Jan beiden zich vele jaren ingezet hebben, nam burgemeester Adema het woord.
Zij richte zich daarbij tot beide Jannen en sprak haar waardering uit voor het vele vrijwilligerswerk wat beide heren voor de Keldonkse samenleving verrichten. Uiteindelijk kregen beide heren van de burgemeester, uit naam van hare (?) majesteit, de versierselen opgespeld die behoren bij hun benoeming tot Lid in De Orde van Oranje-Nassau.

Dat dat zeer verdiend is wist Keldonk al. Beiden heren ontvingen immers al eens de Verdienstelijk Paplippel. Jan Coolen in 2003 en Jan van Wanrooij in 2014. Maar nu is het ook landelijk bekend. Kijk maar eens naar onderstaande overzichten van de cv's van beide heren.

Curriculum vitae van Jan Coolen:

  • Van 1982 – heden:
    vrijwilliger bij RKVV Keldonk. Verschillende functies zoals onder andere gedurende 14 jaar lid van de activiteitencommissie, vanaf 1997 tot heden coördinator kantinecommissie en draaien van bardiensten, vanaf 2002 tot heden fluiten van wedstrijden.
  • Sinds 1994 tot heden:
    voorzitter van RKVV Keldonk.
  • Van 1982 – 2013:
    vrijwilliger bij CV de Paplippels. Verschillende functies zoals 20 jaar bestuurslid en 28 jaar redactielid Papblad en gedurende 15 jaar de presentator van zittingsavonden, recepties en andere evenementen van de carnavalsvereniging.
  • Van 1982 – heden:
    poppendokter tijdens de kindervakantieweek.
  • Van 1995 – 2010:
    verzorgen van reanimatiecursussen bij Bernhoven.


Curriculum vitae van Jan van Wanrooij:

  • Van 1979 – heden: 
    vrijwilliger bij RKVV Keldonk. Diverse bestuursfuncties waaronder vice-voorzitter in de periode 1979 – 2010. 1995-1999 leider en trainer van het tweede elftal en de B-junioren. Actief bij vele bouwactiviteiten binnen de club en vanaf 2010 actief als terreinknecht.
  • Van 1982 – heden: 
    medeoprichter en vrijwilliger bij CV de Paplippels. Van 1982 tot 2012 bestuurslid. Verder actief als chauffeur van het prinselijk paar en de opbouw van de zittingsavonden.
  • Van 1987 – heden:
    verrichten van hand- en spandiensten bij Keldonkse evenementen zoals Keldonk 75, Keldonk 100, Trendpop, 7th Sunday, dorpszeskamp etcetera.
  • Van 2010 – heden:
    vrijwilliger hij herbouw Korenmolen De Hoop en actief bij sokkel De Kanaalgraver en herstel Rustaltaar.


Kortom:
Jan en Jan. Het is zeer verdiend! Namens heel Keldonk zeer bedankt voor jullie inzet voor het dorp en van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding.



Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen