26-06 > Ster ZLM Toer raasde door Keldonk

De 28ste Ster ZLM Toer - Grote Prijs Jan van Heeswijk is zondag 22 juni 2014 gewonnen door Philippe Gilbert. Het is voor de Waal uit de BMC-ploeg de derde keer dat hij de etappekoers op zijn naam schrijft. Eerder deed hij dit al in 2009 en 2011.

Gilbert begon goed deze Ster ZLM Toer door meteen de proloog in Bladel te winnen. Door alle bonificatiesecondes verloor hij de gele trui in de daaropvolgende etappe aan Marcel Kittel. Maar in de voorlaatste rit naar de stuwdam La Gileppe bleek de renner van BMC niet meer te houden. Met overmacht won Gilbert zijn tweede etappe. Op de slotdag, zondag 22 juni kwam zijn gele trui niet meer in gevaar. De laatste etappe, die ook door Keldonk kwam, werd gewonnen door Andre Greipel. De Duitser van Lotto-Belisol bleek in de massasprint de snelste, nadat het peloton net daarvoor de twee koplopers had teruggehaald. Die koplopers hadden in Keldonk nog 2 minuten voorsprong op het peloton. Harry van den Biggelaar zat als commentator in de radiowagen die voor het peloton uitreed.

Tim Wellens eindigt in deze Ster ZLM Toer als tweede. Gianni Meersman maakt het podium compleet. Beste Nederlander is Thomas Dekker. Hij eindigt knap als vijfde in de Toer die veel toeschouwers langs het parcours kende. 



Bericht 19-05-2014:
19-05 > Weer Keldonkse deelnemers aan Ster ZLM Toer 
 


De Ster ZLM Toer - Grote Prijs Jan van Heeswijk is een wielerspektakel waaraan de grote nationale en internationale namen uit de wielrennerij mee doen. Zo zullen topsprinters Marcel Kittel, André Greipel en Theo Bos deze Ster ZLM Toer aangrijpen als laatste voorbereiding op de Tour de France.

Keldonkse deelnemers
Maar net als vorig jaar doen in 2014 ook enkele lokale helden mee. Niet op de wielrenfiets, maar achter de schermen in de organisatie. Zo is Ad van Asseldonk al jaren een vaste medewerker van Ster ZLM Toer en sinds vorig jaar zijn ook Harry van den Biggelaar en Martien Donkers in de weer voor de Toer. Harry is medewerker PR+Communicatie en bestuurt weer één van de twee radiowagens tijdens de ritten. Hij zit dus midden in het fietsgeweld.
Martien zit weer in de bouwploeg Start-Finish Entourage en zorgt ervoor dat de faciliteiten bij de starts en finishes worden opgebouwd en weer afgebroken.

logo sterzlmtoer

Doorkomst door Keldonk
De organisatie van de Ster ZLM Toer heeft het routeschema voor de editie van 2014 ondertussen bekend gemaakt. Ad laat ons weten dat ze ook in 2014 met het peleton weer door Keldonk komen en wel op zondag 22 juni. Rond de klok van 12:43 uur passeren de renners dan het centrum van Keldonk.

Routeschema
De start is dit jaar op woensdag 18 juni in Bladel. Het routeschema met alle etappes van de Ster ZLM Toer GP Jan v Heeswijk zijn:
-  woensdag 18 juni: proloog tijdrit te Bladel
-  donderdag 19 juni: etappe Rucphen - Sint Willbrord
-  vrijdag 20 juni: etappe Buchten - Buchten
-  zaterdag 21 juni: etappe Verviers – La Gillepe
-  zondag 22 juni: slotetappe Gerwen – Boxtel met doorkomst in Keldonk

Kijk voor meer informatie over deze internationale wielerwedstrijd op www.sterzlmtoer.nl

Tot ziens langs de doorgaande weg in Keldonk als we er op zondag 22 juni doorheen rijden.
Met de groeten  van Ad van Asseldonk


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen