22-10 > Uitverkochte Offroadrit Veghel

Een nieuw evenement als alternatief om het wild-crossen tegen te gaan.

Dat was de doelstelling van MC 't Pijpke, de Jagers en Vudel. En dat is geslaagd. De drie organiserende clubs van de Offroad rit Veghel zagen hun eerste editie op zondag 19 oktober volledig uitverkocht raken. Volgens de vergunning mochten er niet meer dan 900 rijders meedoen en die waren er ook.

Dankzij het duidelijke pilot verhaal, de geweldige medewerking van de gemeente Veghel en het mijden van grondgebied van de natuurorganisaties heeft de organisatie Offroad Veghel het voor elkaar gekregen om voor de 1e keer een off-road rit te organiseren over het grondgebied van de gemeente Veghel. En gezien alle reacties van rijders, organisatie en de vele toeschouwers, kan deze rit zeer succesvol worden genoemd.

Route
Op zondag 19 oktober 2014 werd het geen simpel ritje rond de kerk. Onder een stralende zon werd het een prachtige maar zware rit van zo’n 65 km. Een rit vol uitdagingen door het buitengebied van de gemeente Veghel. Vanaf industrieterrein Doornhoek-Kempkens vertrokken de deelnemers. Het industriegebied in wording, met veel braakliggend terreinen, bood de mogelijkheid om er een zeer uitdagend begin en einde van de route uit te zetten. Via grotendeels onverharde verbindingsstukken volgde de ene beproeving na de andere. Er waren twee puin/zand bedrijven in de route opgenomen en twee grote bos gebieden (Goorse Bossen en ‘t Geregt) met veel single tracks en zandpaden. Daarnaast gaven 60 boeren toestemming om over hun landbouwpercelen te rijden. Op de grootste daarvan zijn ware maïsplak crossbanen aangelegd. Daar waar de maïs er nog niet af was, is de route dwars door het maïsveld gekneusd. Het is de organisatoren gelukt om een zeer gevarieerde route, die ook door/om Keldonk ging, voor te schotelen die stond als een huis.

De eerste deelnemers vertrokken om 9.00 uur en tot 14.30 uur kon men nog aan een nieuwe ronde beginnen. De meeste deelnemers waren daar echter na twee of drie rondes niet meer toe in staat. De route was herkenbaar gemarkeerd en de deelnemers werden geacht zich aan de verkeerregels te houden. Zo moesten ze gewoon voor de brug wachten toen er een stoet plezierboten door het kanaal ging.
Veel rijders reden met een camera op hun helm. Kijk maar eens op youtube voor de spektakulaire beelden.

Doel
Het evenement is te plaatsen binnen het project "wildcrossen in natuurgebieden", met als doel de offroad rijders uit Brabant een alternatief te bieden. Het zou mooi zijn als andere rijders dit initiatief zouden volgen en in hun woonplaats iets dergelijks gaan organiseren. Wij adviseren hier graag in. Het is de bedoeling dat er Brabant-breed een tiental van zulke evenementen gehouden gaan worden.

Het vertrouwen en draagkracht bij de gemeente, grondeigenaren, aan/omwonende in de organisatie is in 8 maanden goed voor elkaar gekomen. Ook zijn wij van mening dat we voor een meer jarenplan moeten gaan. Alle reden dus om zuinig te zijn op onze route. Vandaar dat we meteen na de route weer aan de slag zijn gaan om alle percelen terug te brengen in oude staat.



Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen