09-02 > Bisschop Hurkmans bezoekt Franciscusparochie

 

Bisschop Hurkmans brengt deze week een bezoek aan de Franciscusparochie. In de diverse geloofsgemeenschappen gaat de bisschop in gesprek met parochianen en leden van werkgroepen.
Donderdag 13 februari 2014 is de bisschop te gast in Eerde alwaar de Eerdse en Keldonkse geloofsgemeenschappen centraal staan. Alle Keldonkenaren zijn welkom bij de viering met de bisschop om 20:00 uur in de Eerdse kerk. Daarna is er een samenkomst met koorleden en werkgroepen uit die twee plaatsen.

Afgelopen zaterdag sprak Hurkmans in Erp al met agrariërs. Maandag is er een ontvangst in de pastorie van de Lambertuskerk en bezoekt hij onder andere de zusters Franciscanessen. Om 19.00 uur gaat de bisschop voor in de eucharistieviering in de Heise parochiekerk waarbij  Mariaheide en Zijtaart centraal staan. Woensdag is er een gesprek met leerlingen van het Fioretti College en staat er een ontmoeting met de ziekenbezoekgroep gepland. Vanaf 19:30 uur komen in de Heilig Hartkerk leden van alle werkgroepen van de Franciscusparochie samen voor een ontmoeting met de bisschop.
Op donderdag zijn dan Eerde en Keldonk aan de beurt en op vrijdag is diakonie is het centrale onderwerp. Ook gaan op die laatste dag van het werkbezoek de emeriti die in het dekenaat wonen en werkzaam zijn met de monseigneur in gesprek. Om 19:00 uur is er nog een eucharistieviering in Joachim en Anna.