11-11 > Bijzondere raadsvergadering met Prins Marco

Het leek er twee weken geleden op dat het nieuwe carnavalsseizoen in Paplippelland al was begonnen. Maar gisteren op 11-11 is het pas echt van start gegaan tijdens de bijzondere raadsvergadering in het gemeentehuis van Veghel. Alle prinsen van de omliggende kerkdorpen en burgemeester Ina Adema namen plaats aan de raadstafel. Bende bè de Band zorgde dit jaar voor de muzikale begeleiding van de avond.

De rode draad van deze avond was de naam voor de nieuwe te vormen gemeente: Schijndel, Sint Oedenrode en Veghel. Ze konden kiezen uit de 3 namen waar je op had kunnen stemmen namelijk: Meierijstad, Koevering en Land van Rode, of toch nog zelf met een nieuwe naam komen. Elke prins had op ludieke wijze een nieuwe naam bedacht en daarmee voor alle aanwezigen een schitterende avond bezorgd.

logo cs depaplippels zonder kader fc 

Prins Marco den Urste vond de 3 namen maar niks. Bij het Land van Rode dacht hij aan een indianenstam met aan het hoofd squam Ina Adema met in haar rijk 13 verschillende stammen. Hij kwam na wat indianenverhalen tot de conclusie dat iedereen wel wat met een paplippel heeft en dus dat de naam van onze nieuwe gemeente gewoon Gemeente Paplippelland moet worden. 

Zoals elk jaar geeft burgemeester Adema commentaar op alle ingekomen stukken en vond het wel een goed idee om burgemeester te worden van de nieuwe gemeente. Ze had uit voorzorg al wat briefgeld laten drukken en alle prinsen kregen als eerste het nieuwe briefje van 'de Meijer' in ontvangst.

Er werd ook nog een cheque ter waarde van €1250,- uitgereikt aan de kinderafdeling van ziekenhuis Bernhoven. Dit bedrag was geschonken door de Sligro en de prinsen mochten bepalen waar dit geld naar toe zou gaan. De avond werd weer gezellig afgesloten onder het genot ven een lekker hapje en drankje waarbij voor sommige prinsen dit een van hun laatste avondjes als prins was.

Meer foto`s staan op de site van de Paplippels.


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen