04-10 > Dierenzegening Hans van Bemmel op tv

Zaterdag 4 oktober was het Werelddierendag. Diaken Hans van Bemmel trok die dag weer door de Franciscusparochie om huisdieren te zegenen. Zo zegende hij ook vele dieren in Keldonk voor de kerk. Maar nog meer achter de kerk. Onder het toeziend oog van de camera van Omroep Brabant zegende Van Bemmel daar de ongeveer 40.000 bijen van Pieter Jansen.

Zegening op tv
Omroep Brabant heeft in hun nieuwsuitzendingen van zaterdag 4 oktober 2014 (tot en met zondagmorgen) de zegening van Van bemmel als item, samen met de slachting van circa 75.000 schapen voor het Islamitisch offerfeest. Klik hier voor de uitzending van Omroep Brabant.

Like diaken Hans van Bemmel op facebook en bekijk ook zijn foto's van de inzegening.

Franciscus van Assisi
Dieren zijn belangrijk voor mensen. Franciscus was hierin heel duidelijk. Hij ontmoette Christus in een lammetje en trok levenslessen uit het gedrag van vogels. Een regenworm noemde hij zijn broeder. Zijn liefde voor dieren was zelfs zo groot dat hij opkwam voor een wolf die mensen lastigviel. Toen hij zei dat ze de wolf te eten moesten geven, liet de wolf de mensen met rust.

Op 4 oktober is het Werelddierendag, de dag waarop overal ter wereld wordt stilgestaan bij de rechten van de dieren in onze samenleving. 4 oktober is ook de sterfdag van Sint Franciscus van Assisi (1181-1226), de grondlegger van de kloosterorde der Franciscanen. Uit de verhalen over het leven van deze heilige zijn vooral die over zijn liefde voor de natuur en de dieren tot de verbeelding gaan spreken.

Dierendag is door de internationale verenigingen van dierenbescherming ingesteld als wereldthemadag om het publiek bewust te maken van het idee dat dieren rechten hebben en beschermd moeten worden. 


 


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen