04-02 > 110 deelnemers voor Team Marcel

Team Marcel reist rond 9 juni 2014 (Tweede Pinksterdag) met maar liefst 110 deelnemers  uit de regio naar de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk. De mannen, vrouwen en kinderen hopen met hun beklimming van de roemruchte berg - te voet of per fiets - 55.000 euro bijeen te brengen voor onderzoek naar de zenuwziekte MS (Multiple Sclerose).

Zoals we op 22-11-2013 al berichten, ontstond Team Marcel afgelopen zomer op initiatief van Yvonne van der Heijden uit Boekel. Haar man Marcel Kanters kreeg in maart te horen dat hij aan de primair progressieve vorm van MS lijdt. Voor de aandoening is vooralsnog geen medicatie, maar de wetenschap staat gelukkig niet stil. Om een steentje bij te dragen aan de onderzoekskosten, vatte Yvonne het plan op om met een aantal familieleden en vrienden de Mont Ventoux te beklimmen voor de landelijke actie Klimmen tegen MS. 

Het idee werkte als een olievlek en inmiddels staat de teller op 110 deelnemers. “Daar zijn we hartstikke trots op,” reageert Marcel Kanters, “maar dit is ook wel de max. We hadden al een optie voor minimaal 100 plaatsen op een camping in de omgeving. Die benutten we nu helemaal. Maar ook logistiek wordt het steeds lastiger om gezamenlijk iets te regelen. Op een gegeven moment moet je er toch een punt achter zetten.” Inhaken via Klimmen tegen MS blijft uiteraard wel mogelijk, maar voor verblijf en vervoer is men dan op zichzelf aangewezen.

Team Marcel hoopt minimaal 55.000 euro bijeen te sprokkelen (500 euro per deelnemer). De opbrengst gaat direct naar het Nationaal MS Fonds en wordt besteed aan voorlichting, coaching en onderzoek.
Voor wie Team Marcel rechtstreeks wil steunen: dat kan via banknummer NL66RABO3159748065. Meer informatie staat op de facebookpagina van Team Marcel en op www.klimmentegenms.nl.


Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen