08-04 > Mogelijkheid tot zienswijze ZOE nog tot 16 april

Vorige maand publiceerden we onderstaande berichtgeving over de 2 wegen die de Keldonkse gemoederen bezig (zouden moeten) houden. Beiden hebben verregaande gevolgen voor ons dorp.
Ter herinnering: komende week op woensdag 16 april loopt de termijn af waarbinnen eenieder zijn bezwaar/zienswijze op de ZOE kan indienen.


Er is ondertussen toch wel een en ander gaande omtrent de ontwikkelingen van de twee wegen die de Keldonkse gemoederen bezig houden. Hieronder een korte omschrijving van de situatie omtrent de ZOE en de N279 zoals die nu in maart 2014 is:


ZOE - Zuidelijke Ontsluitingsweg Erp

logo zo erp Het college van Burgemeester en Wethouders hebben eind februari 2014 een besluit genomen om het ontwerp bestemmingsplan voor de ZOE toch nog voor de aankomende verkiezingen ter inzage te leggen.


Het ontwerp ligt vanaf 5 maart 2014 ter inzake bij de gemeente en kan worden geraadpleegd via de link hieronder. Dit ontwerp bestemmingsplan ligt tot 16 april 2014 ter inzage. Tot dat tijdstip kan er een zienswijze worden ingediend bij de gemeente. Iedereen die al eerder een zienswijze had ingediend, dient te bekijken of dat verwerkt is en anders nogmaals een zienswijze in te dienen. Ook nieuwe zienswijzen moeten nu ingediend worden.

Zienswijze indienen
Voor de aanwonenden of andere gedupeerden is het zeker van belang om voor 16 april 2014 hun zienswijze in te dienen. Dat mag als individu maar ook als collectief. Als Dorpsraad Keldonk zullen wij ook onze zienswijze controleren en nogmaals indienen.
Heeft u vragen over de ZOE en de genoemde bestemmingsplanprocedure, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.

Inloopavond
De gemeente Veghel organiseert voor alle belanghebbenden en geïnteresseerden op 20 maart 2014 van 19:30 tot 21:30 uur een inloopavond over het ontwerpbestemmingsplan Zuidelijke Ontsluitingsweg Erp in het JJC aan de Ottenstraat 4 in Erp. Tijdens deze avond kunt u vragen stellen over het ontwerpbestemmingsplan en de achterliggende informatie.

Meer informatie ZOE
> Klik hier voor het ontwerp bestemmingsplan
> Klik hier voor de tekeningen (pdf) van het ontwerp bestemmingsplan
> Klik hier voor meer informatie over de ZOE


N279 – Noord-Oost Corridor, verbreding N279

nln279 De minister heeft recent het besluit genomen om te gaan onderzoeken wat de kosten van de verbreding zijn en wat voor voordelen dit gaat opleveren, dit rapport moet na de zomer vakantie klaar zijn. Medio 2015 wordt het besluit genomen of de N279 wordt verbreed en hoe dit zal gaan plaatsvinden.


Er is dus zeker geen afstel van de weg en de beschikbaar gestelde circa 250 miljoen van het Rijk blijft gereserveerd voor de verbreding van het gehele traject. Dus zowel voor het traject langs het Wilhelminakanaal, als ook voor de verbreding van de N279.

Standpunt
Als Dorpsraad Keldonk blijven wij bij het gezamenlijke standpunt van de dorpsraden en ZLTO. En we blijven van mening dat er geen nut en noodzaak is om tussen Keldonk en Zijtaart 4 extra rijstroken aan te leggen, maar dat 2 extra rijstroken moet voldoende zijn.

Wij komen bij u erop terug als er meer informatie te verstrekken is. Heeft u echter over de verbreding van de N279 nog vragen, dan kunt u contact met ons opnemen of bent u welkom op ons inloopkwartiertje van de Dorpsraadvergaderingen.

Stichting Dorpsraad Keldonk