21-12 > Speeltuin Dn Dries weer in gebruik

De hernieuwde speeltuin aan D'n Dries is zaterdag 20 december 2014 heropend door de kinderen uit de buurt. De speeltuin is geheel op de schop gegaan. Op één na alle speeltoestellen zijn door de gemeente verwijderd en vervangen door nieuwe. Met de heropening is bijna een eind gekomen aan de vernieuwing van de speeltuin, welke in goed overleg met de buurt tot stand is gekomen.

Al geruime tijd geleden is bij de dorpsraad een vraag van de gemeente binnengekomen over het vervangen van de speeltoestellen. Tijdens de jaarlijkse keuring daarvan was gebleken dat er een toestel aan vervanging toe was. De vraag van de gemeente was of de dorpsraad wist of er nog meer wensen of klachten over de toestellen waren.

Burgerparticipatie
Die vraag is doorgezet naar de omwonenden en KDV 't Egeltje. Al snel was er een lijstje met nog enkele aanpassingen voor 'versleten' toestellen en andere wat wensen. Aan de hand daarvan heeft de gemeente nader onderzoek gedaan. Daaruit bleek dat binnen het jaar ook de andere toestellen aan groot onderhoud of vervanging toe zouden zijn.
Gemeente Veghel en buurtschap 't Haagje hebben toen in goed onderling overleg een nieuw ontwerp voor de opknapbeurt van de speeltuin gemaakt. De burgerparticipatie heeft goed gewerkt en werpt in dit plan zeker zijn vruchten af: door het overleg past het plan binnen het budget en het onderhoudsbeleid van de gemeente en voldoen de toestellen aan de wensen vanuit de buurt.

Werkzaamheden
Op 21 november zijn de werkzamheden begonnen met het verwijderen van de oude toestellen. In de afgelopen week is er gewerkt aan de nieuwe ondergrond en is de zandbak opnieuw gemaakt. Donderdag 18 december zijn de nieuwe speeltoestellen geplaats en nieuw schoon zand aangebracht. Na een paar dagen uitharden van de beton, hebben de kinderen uit de buurt de nieuwe speeltoestellen in het weekend van 20 december 2014 heropend en met veel plezier weer in gebruik genomen.

In de komende weken zal bekeken worden of het weer het toelaat om het gazon opnieuw bij te werken en de haag lager te snoeien. Daarna is er een mooi plan afgerond. Het is zeker een mooi resultaat geworden waar Keldonks kleinste jeugd nog lang veel plezier aan kan beleven.



Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen