17-12 > Maria Rooijackers ontvangt Penning van Verdienste

Gemeentelijke onderscheiding Maria Rooijackers-Van den Berg

logo gemeente veghel nieuw klein Op maandag 17 december 2012 is mevrouw B.M.H. Rooijackers-Van den Berg (Maria) onderscheiden. Tijdens de kerstviering van de Stichting Vrijwilliger Palliatieve Terminale Zorg in Ambiance te Veghel heeft burgemeester Ina Adema een gemeentelijke onderscheiding uitgereikt aan Maria Rooijackers.


Maria ontving de Penning van Verdienste van de gemeente Veghel voor haar jarenlange inzet voor de Veghelse gemeenschap. Gedurende 15 jaar was Maria betrokken bij de Stichting Vrijwilliger Palliatieve Terminale Zorg. In die hoedanigheid stond zij vaak 2 nachten per week klaar voor de terminale cliënt en zijn/haar mantelzorgers. Daarnaast is Maria al 16 jaar actief als vrijwilliger bij de Zonnebloem en 25 jaar lid van het kerkkoor van Keldonk.

Namens heel Keldonk feliciteren wij Maria met deze onderscheiding en bedanken we haar voor haar inzet.


Klik hier voor meer informatie over de Stichting Vrijwilliger Palliatieve Terminale Zorg.
Klik hier voor een artikel over Maria op kliknieuws.


De Penning van Verdienste

  1. De toekenning van de Penning van Verdienste geschiedt bij besluit van burgemeester en wethouders.
  2. De Penning van Verdienste kan slechts in bijzondere gevallen worden verleend aan ingezeten of niet-ingezeten personen of rechtspersonen, die zich voor de gemeente of de gemeenschap van Veghel op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt.
  3. Van een op bijzondere wijze verdienstelijk zijn, is slechts sprake indien wordt voldaan aan minimaal de onderstaande criteria:
    a.  de verdiensten dienen betrekking te hebben op ten minste één maatschappelijk terrein;
    b.  de verdiensten dienen aantoonbaar te zijn c.q. zichtbaar te zijn geweest voor de gemeente of de gemeenschap Veghel gedurende een periode van ten minste tien jaren;
    c.  de verdiensten dienen te zijn ontplooid gedurende een zichtbare tijdsbesteding van indicatief acht uren per week;
    d.  voor de verdiensten mag geen marktconforme honorering zijn ontvangen;
    e.  de verdiensten mogen niet reeds gehonoreerd zijn met een koninklijke onderscheiding in een voorafgaande periode van tien jaren.
  4. De Penning van Verdienste bestaat uit een zilveren medaille, voorzien van een lint in de gemeentekleuren. Bij de toekenning ontvangt de begiftigde een door burgemeester en wethouders opgemaakte oorkonde, vermeldende naam en andere van belang zijnde gegevens, alsmede de redenen die tot toekenning hebben geleid en de dagtekening van het besluit van toekenning. Verder wordt tevens een draaginsigne uitgereikt, voorzien van het gemeentewapen.

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen