25-09 > Laadpaal elektrische auto's

Sinds kort heeft de gemeente Veghel de beschikking over e-laadpalen voor elektrische auto’s. Deze zijn geplaatst door Stichting E-laad. De oplaadpunten zijn te vinden op het Stadhuisplein in Veghel en op het Hertog Janplein in Erp.
e laadpaal
Gebruik
laadpaal
Voor het opladen van een elektrische auto heeft de gebruiker een pasje nodig. Dit pasje is aan te vragen bij diverse energiebedrijven.
Let wel op; de parkeerplaatsen met e-laadpalen zijn alleen bestemd voor elektrische auto’s. Het is dus niet toegestaan om er te parkeren met een auto die op fossiele brandstoffen rijdt.

Duurzaam Doen
Wethouder Annemieke van de Ven: “Als gemeente geven we graag het goede voorbeeld. Ook willen we onze inwoners en ondernemers inspireren en enthousiasmeren om duurzaam te doen. Des te meer inwoners zich ambassadeur voelen voor duurzaamheid, des te eerder we van duurzaam denken naar Duurzaam Doen gaan!”

Stichting E-laad
Stichting E-laad geeft 10.000 laadpalen cadeau aan Nederland. Hierdoor wil de stichting het elektrisch vervoer stimuleren en informatie verzamelen over het laadgedrag van E-rijders. De gemeente Veghel verleent hieraan graag haar medewerking en goedkeuring. Stichting E-laad neemt de kosten voor aanschaf en plaatsen van de E-laadpalen voor haar rekening.

Ook in Keldonk

Dorpsraad Keldonk is al enige maanden met de gemeente in overleg over waar  in Keldonk een laadpaal geplaatst kan worden. Dus als alles voorspoedig verloopt, komt er op termijn ook in Keldonk een laadpaal te staan en is ook Keldonk straks nog een stukje groener en duurzamer.


 

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen