17-09 > Heroes fietsen 1,1 miljoen euro bij elkaar!

Van 9 t/m 15 september hebben Vincent en Jeannette van Boerdonk uit Keldonk deelgenomen aan Duchenne Heroes. Een mountainbike tocht van 700 km in 7 dagen. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de spierziekte Duchenne.

Dit jaar was er voor het eerst de mogelijkheid om een variant van 70 km te fietsen in plaats
van de gebruikelijke 100 km. Daar hebben Vincent en Jeannette deze week voor een deel gebruik van gemaakt. “De voorgaande edities waren eigenlijk te zwaar” zegt Jeannette. “De afgelopen twee jaar hebben we alle kilometers gefietst, dat kostte ons veel moeite. Altijd laat binnen en weinig tijd om te herstellen. Doordat we op 5 van de 7 dagen wat minder kilometers hebben gefietst hebben we meer van het evenement mee kunnen maken. Tijd voor een praatje met deelnemers, begeleiders en ouders van Duchenne kinderen. “

De finish opzaterdag was zoals gebruikelijk in Park Brakkestein in Nijmegen. Daar stonden meer dan 1000 aanwezigen de heroes op te wachten. Een geweldige ontvangst nadat ze eerst, onder politiebegeleiding, een 10 km lange ere ronde door Nijmegen hadden gefietst.

Veel Duchenne kinderen komen samen met de heroes binnen. Ook Sam, het boegbeeld van Jeannette en Vincent, komt samen met hen over de streep.

 duchenne heroes 2012 3

duchenne heroes finishfoto 2012

Het officiële moment van de binnenkomst is de bekendmaking van het totaalbedrag wat de 303
fietsers bij elkaar hebben gebracht. Dat blijkt 1,1 miljoen euro te zijn. Een fantastisch bedrag wat weer op een goede manier besteedt gaat worden naar de broodnodige onderzoeken naar de ziekte van Duchenne.

Er zijn filmpjes gemaakt van deze week, bekijk ze via deze link.

Net zoals alle andere fietsers hebben ook Vincent en Jeannette hun bijdrage geleverd aan dit bedrag.

Via deze weg willen ze daarom nogmaals alle sponsors bedanken voor hun bijdrage.

 duchenne heroes 2012 2

We willen nog eenmaal onze belangrijkste sponsors met name noemen:

  • Verhoeven Ontwerpburo – Keldonk
  • Van den Boomen grond- weg- en waterbouw – Liempde
  • Kuijpers pompen – Keldonk
  • Rooijakkers Installatietechniek – Keldonk
  • Vakgarage Van der Linden - Keldonk
  • Pepers Autobedrijf – Erp
  • Voorraadlease – Keldonk
  • XL Company – Keldonk
  • Café De Oude School – Keldonk


Mede door jullie bijdrage komt een medicijn tegen Duchenne weer een stukje dichterbij.

Samen trappen we Duchenne de wereld uit!

In 2013 zal Duchenne Heroes plaatsvinden van 15 t/m 21 september.

Jeannette en Vincent hebben zich alweer ingeschreven.


Duchenne Heroes is een initiatief van EMO Foundation in samenwerking met Duchenne Partent Project. Zoals de naam al doet vermoeden is het project opgestart door ouders van kinderen die lijden aan de ziekte van Duchenne.
Duchenne spierdystrofie is een ernstige, erfelijke ziekte die vrijwel alleen bij jongens voorkomt. Door de ziekte neemt de kracht van alle spieren en dus ook die van het hart en de ademhalingsspieren, steeds meer af. In ons land hebben ongeveer 800 jongens deze ziekte, die niet te voorkomen en ook niet te genezen is. Vaak worden de kinderen niet ouder dan 30 jaar.
Mountainbiken zit er voor deze jongens niet in, daarom doen de Duchenne Heroes dat voor hen. Met het geld dat wordt binnengehaald wordt verder onderzoek gedaan naar de ziekte.

Meer informatie: www.wandeldonk.nl  en www.duchenneheroes.nl 



Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen