06-10 > Antwerpen-Banjul Challenge - vertrek 'Team Kalidoe'

challenge kaliboeTeam Kalidoe reist per auto naar Gambia voor Stichting Second Home!

Op zaterdag 6 oktober vertrekken acht stoere mannen en vrouwen, waaronder ook Keldonkenaar Jan van den Crommenacker, met geheel verbouwde en opgemaakte auto’s vanuit Antwerpen voor een twintigdaagse reis naar Banjul, de hoofdstad van Gambia.

08:30 uur: vertrek vanuit Zijtaart
11:30 uur: start van de Callenge in Antwerpen

> Volg hier het avontuur en lees de reisverslagen


Stichting Second Home
Gambia ligt in Afrika en is rondom begrensd aan Senegal, het is een klein en arm land, en Stichting Second Home heeft daar een huis waar zo’n 15 kinderen met een verstandelijke beperking 5 dagen per week verblijven. Deze kinderen worden ’s maandag thuis opgehaald, worden gekleed, gevoed en verzorgd, en gaan vanuit de lodge van Second Home naar de speciale school in Banjul. Op vrijdag  worden ze weer naar huis gebracht.

De lodge bestaat al meer dan 5 jaar en is een “showproject” waarmede de Stichting Second Home wil laten zie hoe je óók kunt omgaan met mensen met een verstandelijke beperking. Want het is sowieso al niet fijn als je geboren wordt met een beperking, maar in Afrika is dat nog erger, want mensen hebben niet de kennis en de middelen waarmede wij in Europa deze mensen met grote zorg kunnen omringen.

Om dit alles te betalen zijn regelmatig acties nodig, en nu is dat de
ANTWERPEN-BANJUL-CHALLENGE
challenge kalidoe okt 2012 2
Acht mensen uit onze regio zijn onderdeel van deze challenge, zij rijden de auto’s naar Banjul met de bedoeling om ze daar te veilen, en het geld dat men daarvoor krijgt is in z’n geheel voor de Stichting Second Home, en hartstikke welkom op de rekening waar o.a. samen met “Wilde Ganzen” gespaard wordt voor een eigen onderkomen, omdat huren in Gambia niet erg stabiel is.

Zij rijden via Frankrijk en Spanje (Madrid) naar Sotogrande en steken daar de Middelandse Zee over naar Tanger in Marokko. Zo’n zeven dagen reist men door Marokko en steekt dan de grens over naar Mauritanië, dwars door de Sahara gaan de auto’s die speciaal zijn aangepast voor deze zware job, naar Diama in Senegal, om de volgende dag te vertrekken naar Dakar!! Voor hen is Dakar echter niet de finish, zij gaan vervolgens namelijk via Karang op de grens van Senegal en Gambia, via Njawarra met de boot (hachelijk avontuur) en Banjul naar de finishplaats, Bijilo.
challenge kalidoe okt 2012 1
Veiling auto's

Eenmaal in Gambia worden de auto’s geveild en de “drivers” vliegen naar huis, echter niet voordat ze hebben kennis gemaakt met de kinderen in het huis van Stichting Second Home  en hun Afrikaanse begeleiding. Daarbij komt nog dat Gambia een prachtig land is, en zich uitstekend leent om nog ’n paar dagen lekker vakantie te vieren.

 

Team Kalidoe bestaat uit:
Tonnie van der Heijden
Pieter van Boxmeer
Mari van der Heijden
Jan van den Crommenacker
Wilma de Groot
Joop Versantvoort
Bart van der Rijt
Jacqueline Scheepers

> Klik hier voor de folder met nog meer informatie

Kijk ook op:
www.stichtingsecondhome.nl

www.kalidoeherewecome.nl
www.antwerpenbanjul.com

 


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen