12-04 > Kerktoren zonder haan en kruis

De haan en het kruis van de kerktoren zijn verdwenen.

Voor wie zich afvraagt waar die gebleven zijn:

 logo antonius   Navraag bij Gerard van Berlo leerde ons dat eind maart het werk is gestart om een geheel nieuwe bliksembeveiliging aan te leggen op onze Antoniuskerk. Iets wat geen overbodige luxe is, want al verschillende jaren heeft Monumentenwacht Noord-Brabant het kerkbestuur er op gewezen in wat voor slechte toestand de beveiliging was. Op het middenschip van de kerk was zelfs helemaal geen bliksembeveiliging aanwezig. Nu is de gehele kerk beveiligd.

Gezien de werkomstandigheden en de hoogte waarop gewerkt moest worden, was er de noodzaak om met een telescoopkraan de werkzaamheden te laten uitvoeren. Toen hebben de inspecteurs van de monumentenwacht meteen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om via een manbak aan de kraan, een inspectie uit te voeren.
Tegenvaller daarbij was dat bleek dat de haan, maar zeker het kruis waar de haan op staat, toch echt aan groot onderhoud toe was. Met een paar leden van het kerkbestuur is met spoed een overleg geweest en daarin is besloten om meteen de haan en het kruis er af te laten halen nu de kraan toch aanwezig was. Waarmee die extra kosten alvast bespaard bleven.

Wanneer de haan en het kruis weer terug komen is op dit moment nog niet bekend. Voor de restaurateur was dit weer een extra klus die buiten zijn planning valt. Er is hem echter wel op het hart gedrukt dat het voor de feestweek van het 100 jarig bestaan van de Keldonkse parochie weer klaar moet zijn.


Bijgevoegde foto's door Monumentenwacht Noord-Brabant


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen