29-11 > Kuilven bijna klaar

Update 29 november 2015: 

Inmiddels is het straatwerk op het Kuilven afgerond op een paar kleine opleverpuntjes na. Uit voorzorg is de hoofdrijbaan ter hoogte van huisnummers 30/32 nog afgesloten om schade aan het verse werk te voorkomen. Beide woningen zijn wel bereikbaar. Gebleken is dat het zandpakket nog wat tijd nodig heeft en dat zal nog ongeveer twee weken duren.

Het afkoppelen van de woningen is nog niet helemaal klaar. De bedoeling is dat de komende week de laatste woningen afgekoppeld worden.


Bericht 27-10-2015:

Op maandag 12 oktober is een begin gemaakt met de werkzaamheden aan het riool en straatwerk van het Kuilven te Keldonk. De planning van de werkzaamheden in het Kuilven is opgedeeld in vier fases:

- fase 1: van Pastoor Bogaertsstraat tot kruispunt Bleekweide
- fase 2: kruispunt Bleekweide tot aan Mr vd Lindenstraat
- fase 3: vanaf Mr vd Lindenstraat tot aansluiting nieuw werk Keldonkse Morgen.
- fase 4: het vernieuwen en aansluiten van de hemelwaterafvoeren op priveterrein.

Aanbrengen straatwerk

De totale werkzaamheden zullen ongeveer een zevental weken in beslag nemen. Voor de fases 1 t/m 3 zijn vijf weken gepland, met uitzondering van onvoorziene weersomstandigheden. Er zal door de aannemer dadelijk wel in twee fases tegelijk gewerkt gaan worden. Dit om er voor te zorgen dat het straatwerk gewoon doorgang kan hebben. Wel moet het straatwerk in fase 1 al voor een groot gedeelte aangebracht zijn voordat men mag starten aan fase 2. Vervolgens zal dit ook zo zijn bij fase 2 naar fase 3.

Schoolroute

De werkzaamheden liggen nu nog behoorlijk op schema. Het regenachtige weer in de eerste week heeft nog niet voor erg veel vertraging gezorgd.
Daarmee kan gesteld worden dat de verwachting is dat medio week 45 de schoolroute vanuit de Bleekweide weer via het Kuilven bereikbaar is.
De aanwonenden worden per fase op de hoogte gehouden door aannemer RO-infra bv.



Bericht 12-10-2015:

Schoolroute afgesloten door wegwerkzaamheden Kuilven

De wegwerkzaamheden aan het Kuilven in Keldonk zijn op 12 oktober gestart. Daardoor is de weg vanaf de Pastoor Bogaertsstraat afgesloten en zal men in gedeeltes naar de Groenweide toe gaan werken.

Gevolg is dat de route van de schoolgaande kinderen uit het Kuilven en de Keldonkse Morgen ook tijdelijk is afgesloten. Deze zullen tijdelijk via de Morgenstraat of de Meester vd Lindenstraat op en neer naar school moeten.

In het Kuilven moet het straatwerk worden onderhouden. Dat is in mei al uitgesteld ivm klachten over de wateroverlast in de straat bij regenbuien. Die klachten gaan nu verholpen worden doordat er, naast het bestaande zogenaamde gemengde riool voor hemel- en vuilwater, een apart hemelwaterriool aangelegd gaat worden. Hierdoor wordt het schoon regenwater van openbaar gebied door middel van kolken, gescheiden van het vuilwater. Zo wordt het gemengde rioolstelsel van Keldonk en in het bijzonder het deel ten zuiden van de Morgenstraat-Antoniusstraat ontlast.

De bewoners zijn hier ondertussen middels een brief van op de hoogte gebracht door de gemeente. Gemeente Veghel gaat ook nog in gesprek met elke aanwonende om ook de regenwaterafvoer van de daken aan te sluiten op dit nieuwe riool. Daarvoor is de toestemming en medewerking van de bewoners nodig.

Door apart inzamelen van het regenwater hoeft de bestaande gemengde riolering in het Kuilven minder regenwater te verwerken, waardoor het risico op water op straat en daarmee op mogelijke overlast wordt verminderd. Dit risico is de laatste jaren groter geworden door toename van het aantal zware buien.

De werkzaamheden vinden plaats in de gehele openbare ruimte van het Kuilven vanaf de Pastoor Bogaertsstraat tot de overgang naar de nieuwe verharding nabij de Groenweide.

Indien u nog vragen en/of opmerkingen heeft kunt u contact opnemen met de heer Van der Pol op telefoonnummer 140413 of kijken op www.veghel.nl.


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen