21-04 > Meer sluipverkeer door plan Rembrandtlaan

Afwaardering Rembrandtlaan, meer sluipverkeer in Keldonk
 
Beste inwoners van Keldonk,

Op 20 april ontvingen wij van de gemeente Veghel het volgende bericht:

>> Begin 2015 heeft de gemeenteraad besloten dat het project Rembrandtlaan weer wordt opgepakt. Dit project heeft betrekking op de aanpassing van de Rembrandtlaan tussen de brug over De Aa en de Maxwell Taylor-brug over de Zuid-Willemsvaart. Deze aanpassing is onder meer nodig om woningbouw in het gebied mogelijk te maken. Daarvoor is verlegging van de Rembrandtlaan naar de huidige zuidelijke op- en afritten nodig. Dat staat al vast. Om te bepalen hoe we dat gaan doen wordt op dit moment nader verkeerskundig onderzoek uitgevoerd.
gemeenteveghel plan rembrantlaan
Op 29 april a.s. wordt er in het gemeentehuis een inloopavond gehouden over dit verkeersonderzoek. Komende woensdag wordt de bijeenkomst via een flyer huis-aan-huis in Veghel bekend gemaakt. Hierbij treft u alvast deze flyer aan. Wellicht interessant voor u om op uw website te plaatsen? En uiteraard bent u van harte welkom om de 29e april binnen te lopen. <<

 


Als Dorpsraad Keldonk geven wij al jarenlang aan, dat het afwaarderen van de Erpseweg, door het terugbrengen van de snelheid van 80 km/h naar 50 km/h tot gevolg heeft dat er meer verkeer via Hackerom / Keldonk en via Sweenslag naar de Doornhoek rijdt.
Het project Rembrandtlaan, wat o.a. inhoud dat het viaduct bij De Leest weg gaat en hier een rotonde komt, zal leiden tot nog meer sluipverkeer via Hackerom door Keldonk.
Hoeveel er nu al rijdt hebben we onlangs geconstateerd toen de brug over de Aa in het Hackerom geblokkeerd was.
 
Als Dorpsraad zijn wij tegen dit plan, tenzij er een goed alternatief wordt geboden tussen Erp en Veghel. Samen met Dorpsraad Eerde en Zijtaart hebben wij enkele maanden geleden al een plan gepresenteerd aan de ambtenaren en de Wethouder om een nieuwe verbinding te leggen tussen Erp, ten zuiden van Veghel naar de N279. En deze gecombineerd met de plannen "noordelijke omleiding" om Zijtaart richting A50 (onderdeel van het plan van de Ruit) aan te leggen. Als deze verbinding er zou komen is er een goed alternatief en kan de Rembrandtlaan worden afgewaardeerd.

Wilt u ook meer weten van plan Rembrandtlaan en de gevolgen daarvan? En wilt u ons ondersteunen, dan kunt u dit op de informatie avond op 29 april (klik hier voor meer info) kenbaar maken. Door uw aanwezigheid hier en het uitspreken van uw zorgen steunt u ons en krijgen onze berichtgevingen hierover aan de gemeente ook een meerwaarde.
Kom dus op woensdag 29 april naar het Stadhuis Veghel. De inloopavond is van 18:00 tot 21:00 uur.

 
Wij blijven als Dorpsraad Keldonk dit nauwlettend volgen in het belang van Keldonk.
Als er vragen zijn mogen jullie deze aan de Dorpsraad stellen.
 
Stichting Dorpsraad Keldonk


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen