12-02 > Reisverslag Esther naar Tanzania

Reisverslag Esther van Boggelen voor Play2Learn naar Tanzania


Hoi Keldonk!

Na op 8 januari 2015 te zijn vertrokken, ben ik inmiddels al weer 2 weken terug uit Tanzania, samen met de rest van Stichting Play2Learn. Het was in 1 woord geweldig! Dankzij jullie bijdrage is het mogelijk voor ons geweest om naar Tanzania af te reizen met heel veel spullen voor de kinderen van de Dinka school! Hierbij wil ik jullie een kleine indruk geven van hoe het is geweest.

We werden op de maandag hartelijk ontvangen op de school door alle kinderen en leraren. Wat een aardige mensen waren het! De school was primitief, maar er waren genoeg lokalen waar de kinderen les kregen. De school lag 3 kwartier rijden van de stad en elke dag kwamen de leerlingen en leraren met de schoolbus daar vanaf.

Dinsdag zijn we terug naar de stad gegaan om materialen te kopen voor de prikborden. De kosten voor de prikborden vielen lager uit waardoor we ook 5 grote brandblussers gesponsord hebben aan de Dinka school. Dit was hard nodig in de lokalen en keuken. Ze waren er enorm blij mee! Dezelfde dag ging de Fundi (werkman) aan de slag om de prikborden van 1,5 bij 3 meter te maken.

Woensdagochtend hebben we meegelopen in de klassen en gezien hoe het Tanzaniaans onderwijs is. Woensdagmiddag hebben we onze Creatieve Box gepresenteerd aan de leraren. We hebben de leraren bewust gemaakt waarom creativiteit belangrijk is voor de ontwikkeling van de kinderen. Ze stonden er heel erg voor open en waren blij met de informatie. Daarna hebben we een aantal opdrachten uit de box gedaan met de kinderen. De kinderen vonden het geweldig om te doen en hadden niet door dat ze er iets van leerden!

Donderdag hebben we samen met de kinderen geknutseld met de materialen die we voor hen hadden gekocht. Deze knutseldag was als voorbereiding van vrijdag, de grote Indianen dag!
Vrijdag begonnen we met de box die wij van het Menne-instituut gesponsord hadden gekregen. Met deze box leren kinderen van groep 4 rekenen door middel van creatieve spellen.
Op deze dag hebben we ook spellen met de kinderen gedaan, de 8 (!) prikborden onthuld welke inmiddels klaar waren en de leraren bedankt door middel van een certificaat.

Hierbij wil ik iedereen bedanken die een steentje heeft bijgedragen aan dit project. Het is allemaal op de juiste plek gekomen: bij de kinderen die enorm blij waren! Het was niet alleen voor de kinderen, maar ook voor ons een hele ervaring die we niet snel zullen vergeten.

Nogmaals bedankt en Stichting Play2Learn kan je blijven volgen op www.stichtingplay2learn.nl en Facebook.nl/stichtingplay2learn!
Bekijk ook de aftermovie van de reis op Youtube.

Groetjes,
Esther van Boggelen



Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen