27-03 > Luuk Cremers naar WK Robotica

Ik ben Luuk Cremers, 15 jaar en geboren in Keldonk. Momenteel zit ik in 4 Atheneum op het Zwijsen College in Veghel.
Afgelopen week ben ik met nog 4 leerlingen van het Zwijsen met Team Rembrandts mee geweest naar het FIRST Robotics Toernooi in Viginia in Amerika.

luukcremers teamrembrandts01

Team Rembrandts is een enthousiast team van 35 studenten van Fontys Hogeschool Engineering. Zij hebben de robot helemaal zelf gebouwd en ook de programmering is helemaal zelf gedaan. Met deze robot hebben wij deelgenomen aan de regionale wedstrijden van Virginia. Tijdens de wedstrijden wordt de besturing gedaan door de leerlingen van het Zwijsen.

Na twee dagen van spannende wedstrijden stonden wij als 8e geplaatst en gingen wij naar de kwartfinale. Elke wedstrijd spelen 3 teams (alliantie) tegen 3 andere teams. Het is niet alleen de bedoeling dat je het zelf heel goed doet, maar dat je ook goed samenwerkt met de andere teams om zo meer punten te halen.

Uiteindelijk bereikten wij met onze alliantie de bloedstollende finale. De eerste wedstrijd hebben wij met glans gewonnen, maar in de tweede en beslissende derde wedstrijd kregen onze alliantie-partners technische problemen. Helaas hebben wij daardoor met een paar punten verschil verloren.
Bij de Award-uitreiking die volgde behaalde ons Team Rembrandts de prestigieuze Engineering Inspiration Award.

De verloren finale, het behalen van de hoogste score van de dag in een van de selectiewedstrijden en het behalen van deze Award, gaven ons het recht om  van 22 tot met 25 april 2015 mee te mogen doen aan de Wereld Kampioenschappen Robotica in St. Louis.
Hier zullen 8x 75 teams uit de hele wereld (Japan, Australie, Mexico, enz), in een stadion welk 2 keer zo groot is dan het stadion van PSV,  mee strijden voor de wereldtitels.

Jullie zullen begrijpen dat dit alles voor mij een hele beleving is. Mochten jullie eens willen kijken hoe dit eruit ziet of ons misschien willen volgen? Dit kan via de volgende links: www.teamrembrandts.com of op www.facebook.com/Teamrembrandts.
Hier kun je ook foto’s en filmpjes zien van onze belevenissen bij de regionale wedstrijden.

Groetjes, Luuk Cremers


Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen