10-02 > Sneeuwpret en ongemakken. Schaatsen op de Vonders

Het winterse weer wat sinds lange tijd ons land weer eens in een sprookjesachtig landschap veranderde levert veel sneeuwpret op. Maar het brengt ook ongemakken mee. En dat net op het moment dat de kinderen vanuit het thuisonderwijs weer naar school mogen.

Schaatsbaan De Vonders is open

Woensdagavond brandden de lampen op schaatsbaan De Vonders. Dat betekent dat er geschaatst kan worden. De ijsmeesters Jan en Mari hebben hard gewerkt om de baan zoveel mogelijk sneeuwvrij te maken en laten de lampen branden tot 21:00 uur (avondkloktijd). En dat zolang het veilig is om het ijs te betreden. Hopelijk zijn dat nog veel dagen want het is prachtig ijs. Genieten dus! En even helpen schaven mag natuurlijk ook altijd.

Geen afvalinzameling en oud papier ophalen

Gemeente Meierijstad heeft bekend gemaakt dat vandaag (woensdag 10 februari 2021) het GFT afval niet wordt opgehaald. En dat komende zaterdag het oud papier binnen moet blijven staan. Of er een andere ophaaldag voor oud papier komt is nog niet bekend.
Ook niet of komende dagen, waarin de strenge vorst nog aanhoudt, de overige afvalinzameldata door kunnen gaan. Dat wordt per dag bekeken en bekend gemaakt via deze gemeentepagina.

Geen kranten

En nu we toch thuis moeten blijven, komen de kranten niet of later. Zoals eerder gemeld verschijnt er deze week ook geen Erpse Krant. Dan heeft u wel mooi tijd om Keldonk.nl te volgen. Of de facebookpagina van de Paplippels in aanloop naar de virtuele carnavalsavond van as zaterdag 13 februari.

Veilig de weg op

Ook is het opletten geblazen op de weg. En voor degene die er hun dagelijkse rondje wandelde, of er met de fiets over naar school/werk ging: fietspad De Baars is onbegaanbaar door een pak sneeuw van ca 40cm dik. Het is wel prachtig om te ervaren.
Maar ook de niet-gestrooide wegen en paden in ons dorp worden almaar gladder. Let op als u toch de weg op moet.

Lockdown tot 2 maart

Dat we vanwege de lockdown tot 2 maart zoveel mogelijk moeten thuiswerken, betekent ook dat we niet perse de weg op hoeven. En dat we meer tijd thuis hebben om van de sneeuw te genieten.
Natuurlijk kunt u ook eens een kaartje sturen of bellen met degene die nu echt alleen zitten.
Denk aan elkaar en blijf veilig allemaal.


Foto's