13-06 > Leuke Keldonk Kermis in aangepaste vorm

Aangepaste Keldonk Kermis was echt leuk

Zondagmiddag 13 juni was het voor één dag Keldonk Kermis 2021. En het was een heel leuke dag. Mooi weer, terras De Oude School open, oliebollen- en snoepkraam en een heuse rodeostier op 't Plein. Het was meer dan mogelijk was vanwege de nog steeds geldende corona-regels waarbij een echte kermis nog steeds verboden is.

Van vrijdag 11 tot en met maandag 14 juni 2021 zou Keldonk Kermis gevierd gaan worden. Zou, want door de corona-maatregelen die op dit moment nog gelden, mogen kermissen pas vanaf 30 juni weer georganiseerd worden. En laat dat net te laat zijn voor Keldonk Kermis en dus zou die voor het tweede jaar op rij afgelast moeten gaan worden.
Stichting Kermissen Veghel heeft daarop besloten toch het maximale uit een 'aangepaste kermis' te halen en een oliebollenkraam en de snoepkraam naar Keldonk te laten komen. Ook het weer werkte mee. Wellicht te warm voor oliebollen, maar toch. Onder een stralende zon was het de gehele dag gezellig druk op 't Plein en op het terras van De Oude School.

Rodeo

Ook Stichting AttrActief Keldonk heeft een aangepast nevenprogramma geregeld. Zij hebben een heuse rodeostier op 't Plein laten zetten en er een leuke competitie aan verbonden. Wie blijft het langst zitten en heeft de stier het langst onder controle? Wie mag zich Cowboy van Keldonk noemen en een leuk prijsje winnen? Van 13:00 tot 19:00 uur zijn er veel kinderen en volwassenen geweest die een stoere poging gewaagd hebben om de stier te temmen. Uiteindelijk waren het Bram Peepers (76 seconden, in de categorie 16-) en Ellen Meesters (73 seconden, in de categorie 16+) die het langst op de stier hebben kunnen blijven zitten. Beiden hebben aan het eind van de dag hun prijs in ontvangst mogen nemen. Gefeliciteerd daar mee.

Keldonk Kermis 2022

Hopelijk volgend jaar wel weer een Keldonk Kermis zoals we liever zien: met attracties en een tent met een attractief nevenprogramma. Dat zou dan moeten plaatsvinden in het weekend van vrijdag 10 t/m maandag 13 juni 2022. Tot die tijd: blijf gezond en geniet nog even na van deze leuke 'aangepaste kermis'.


Foto's