02-04 > Mijmerbankje Keldonk onthuld

Ook Mijmerbankje Keldonk is nu te bewonderen

Vrijdag 2 april 2021 is het Mijmerbankje in Keldonk onthuld. Het is één van de 13 bankjes die op initiatief van de commissie Meierijstad Mijmert in elke kern van Meierijstad zijn neergezet als herdenking aan de corona-tijd. Het is een speciaal ontwikkeld bankje, ter gedachtenis aan corona en tevens denkend aan corona. 

Het mijmerbankje staat in de Pastoor Bogaertsstraat op de voormalige locatie van de Kanaalgraver.
Naar elkaar toekijkend en zittend op 1,5m afstand van elkaar, kun je samen herinneringen ophalen. Even mijmeren. Terugdenkend aan dat alles verstorende virus, waar we nog steeds niet vanaf zijn.

Speciale vorm

Het ontwerp is een grote S. Een S van saamhorigheid, dat heeft corona wel gebracht. Ook in Keldonk hebben we dit gemerkt. Ondanks de ‘te houden afstand’ staan we in Keldonk ‘kort bij elkaar’, doen we veel voor elkaar en zijn we er voor degene die het nodig hebben. Vele vrijwilligers van vele verenigingen en commissie staan klaar om de medemens gevraagd en ongevraagd te helpen ten tijden van de bijzondere periodes die we het afgelopen jaar al diverse malen hebben moeten doormaken.

Afbeelding: Maddy Goossens (Meierijstad Mijmert) en Wouter van Boggelen (dorpsraad Keldonk) onthullen het Mijmerbankje.

Corona verhalen

Het bankje levert ook verhalen op. Verhalen van mensen die corona van heel dicht bij hebben meegemaakt, zelf en/of hun naasten. Of van mensen die door de corona hele andere verhalen te vertellen hebben.
Op het bankje is een QR-code geplaatst. Door deze met je mobiel in te scannen is een pod-cast (geluidsbestand) op te roepen. Daarop zijn deze verhalen te horen. De komende tijd zullen hier nog vele verhalen aan worden toegevoegd. Dus wanneer je binnenkort even plaats neemt in het bankje en je luistert naar die verhalen, ga dan later nog eens terug. Dan zullen er weer nieuwe verhalen te horen zijn. Deze pod-casts zijn ook te beluisteren via MeierijstadMijmert.nl.

Ga vooral eens lekker in het Mijmerbankje zitten, mijmer even weg, en denk daarna weer aan wat we ondanks deze bijzondere tijden toch voor elkaar kunnen betekenen.


Vanwege de huidige corona-maatregelen is de onthulling op vrijdag 2 april in klein comité uitgevoerd. Het Keldonks Journaal was daar wel bij aanwezig. Klik hier voor het filmpje wat zij ervan gemaakt hebben.


Foto's