24-05 > Stapas! was leuk en lekker. Winnaars bekend

29-05: Onderaan deze pagina staan de winnaars van de opdrachten.

Stapas! was een zeer leuke en lekkere wandeling door Keldonk

En weer was het heel leuk in Keldonk. Stapas! zat goed in elkaar en ook het weer werkte mee. Het overweldigend aantal van circa 300 deelnemers konden 2e pinksterdag wandelen en onderweg genieten van diverse hapjes en drankjes. De route was ruim opgezet door Keldonk en het aanbod was divers. Ook het weer zat mee want na een miezerig begin was het droog tot het einde van deze leukste en lekkerste wandeling door ons eigen dorp.

Het was afgelopen periode stilletjes in ons durpke, maar deze maandag 24 mei 2021 gaat de geschiedenisboeken in als Stapas! dag. Vanaf 12:30 uur konden jong en oud hun startpakket afhalen op het schoolplein. Aldaar kreeg elke deelnemer een aftekenkaart, een kaart met de eetpunten en een lijst met leuke vragen. Bakkerij van de Rakt stond er paraplu’s uit te delen, die gelukkig maar even nodig zijn geweest.
Vanaf het startpunt kon, met in achtneming van de nog geldende coronamaatregelen, op eigen gelegenheid een route gewandeld worden. Onderweg de vragen oplossen en van eetpunt naar eetpunt lopend.

Keldonkse ondernemers/verenigingen

Met het inschrijfgeld worden de acht deelnemende eetpunten, allen Keldonkse ondernemers/verenigingen, gesteund. De volgende eetpunten deden deze middag mee (in willekeurige volgorde):

  • RKVV Keldonk: in de kantine was een drankje te verkrijgen
  • Chick’n Grill: stond in de Dieperskant met hun nieuwe rijdende kipkar
  • Eetcafe De Sluis: keuze uit twee soorten soep
  • Bakkerij Van de Rakt: appelflappen in combinatie met de koffie/thee van ’t Span
  • ’t Span: koffie, thee of ranja voor de kinderen
  • Borrolz: een drankje uit hun rijdende bar
  • De Oude School: voor iedereen een frietje
  • Dorpsraad Keldonk: sponsorde de organisatie met de ijsjes uit de ijskraam

Stapas! was succesvol

Dat het een leuke middag werd voor zowel de ondernemers als alle deelnemers bleek wel uit het feit dat de organisatie gerekend had dat iedereen om 16:30 uur het rondje wel gemaakt zou kunnen hebben. Dat er op diverse plekken ruim na 17:00 uur nog mensen stonden te buurten was een goed teken.
Stapas! heeft de mensen weer buiten gekregen en met elkaar in contact gebracht. En dat is zeker een compliment waard voor de organisatie: Tyne, Linda, Inge, Lieke en Meike.

Winnaars?

Jazeker! De opdrachten zijn massaal ingevuld en ondertussen beoordeeld. Voor de winnaars van de opdrachten was er een leuk pretpakket. Met 15 van de 18 vragen goed beantwoord zijn de Willy en Ria van der Walle en Vera en Ko van Loon de winnaars geworden. Zij hebben hun prijs in ontvangst mogen nemen. Gefeliciteerd daar mee.

Kijk op www.keldonksjournaal.nl voor de sfeerimpressie die het Keldonks Journaal van Stapas! heeft gemaakt.


Foto's