15-12 > De guldenactie met Ria groot succes!!!

Ingezonden door Ria Kuijpers.

guldenactie

De guldenactie van Libéma groot succes!!!
Afgelopen weekend zijn Frans en ik druk in de weer geweest, om de oude guldens, dubbeltjes en kwartjes om te zetten in euro's.

Dat is goed gelukt mogen we wel zeggen. Vorige week woensdag, toen wij hoorden dat de Libéma-parken (o.a. Beekse Bergen, Sportiom en Dierenrijk) een weekend lang de oude gulden munt weer zouden accepteren als betaalmiddel, zijn we direct in actie gekomen.
’s Avonds werd er een bericht aan de pers verzonden, waarin werd aangegeven dat wij nog voldoende oude guldenmunten op voorraad hadden. Mensen die graag naar één van de parken wilden, konden contact met mij opnemen. Vanaf dat moment kwam de actie echt in een stroom-versnelling.

Het Brabants Dagblad belde voor een kort telefonisch interview. Later op de dag meldde zich ook Omroep Brabant Radio: of ik vrijdagmorgen tijd had voor een telefonisch live-interview op de radio? Natuurlijk had ik dat, alleen kriebelde mijn buik die vrijdagmorgen wel een beetje. Maar niet te veel denken aan al die luisteraars. Na Omroep Brabant Radio meldde zich ook Brabant Nieuws. Het resultaat hebben jullie waarschijnlijk wel gezien tijdens de nieuwsuitzending van vrijdagavond 9 december, kijk anders bij Uitzendinggemist. Aan het einde van de televisieopnamen schoof voor de tweede keer een radioverslaggeefster van Omroep Brabant aan. Zij maakte nog even wat geluidsopnames voor het programma “Lekker geen wekker” dat werd uitgezonden op zaterdagmorgen 10 december.

'Ria's wisselkantoor' aanwezig bij entree enkele parken
Al die publiciteit heeft ons (en uiteindelijk ook de Libéma-parken), mede dankzij Jan van de Vossenberg, goed geholpen. Na enige uitleg deden zij niet moeilijk over het feit dat wij voor hun entree guldens stonden te ruilen. De Libémaparken [Beekse Bergen, Dierenrijk en Sportiom Den Bosch] hebben via ons toch extra reclame gekregen, maar ze liepen daardoor natuurlijk ook inkomsten mis. Bezoekers ontvingen van ons tegen betaling in euro’s een enveloppe met daarin precies afgepast de entreeprijs in Nederlandse guldens. Iedereen blij, de Libéma-parken met het flink toegenomen bezoekersaantal, de bezoekers omdat ze met een leuke korting naar binnen konden, en uiteraard wij omdat we in een weekend al onze guldenmunten konden omwisselen in euro’s. Dit was best mooi om te doen. Bij het Sportiom werden we zelfs nog uitgenodigd voor een kop koffie en erwtensoep. Heerlijk na een middagje koukleumen.
 
Resultaat van de actie
Het resultaat van de actie was dat er 1.400 gulden werd omgezet in  € 1.202,25.
Ik heb nooit kunnen dromen, dat dit zou kunnen gebeuren. 
 


Hoe zit dat nu precies met de Lambertuskerk?
Tijdens de kerstmarkt vroegen mensen aan mij hoe de Lambertuskerk bij deze actie betrokken is. Dat leg ik graag even uit.
 
Na 10 jaar vind ik de inzamelingsactie van munten, zegeltjes etc. nog steeds gewoon heel erg mooi en leuk om te doen!!! Omdat het "vergeten geld" in Keldonk al voor een groot deel is ingeleverd, kreeg ik de laatste jaren niet zoveel meer binnen.
geld tegeltje

Ik vind het doodzonde dat veel mensen buiten Keldonk nog ergens oud geld ongebruikt en waardeloos in een laatje of bakje hebben liggen, dus blijf ik zoeken naar mogelijkheden de inzamelingsactie vooral buiten Keldonk extra onder de aandacht te brengen. Om die reden heb ik contact gezocht met Riek van Stratum van de restauratie van de Lambertuskerk in Veghel.

Veghel is veel groter, dus bereiken we daar veel meer mensen. Alles wat er in Veghel op de pastorie wordt afgegeven, blijft apart. Van elke omgewisselde “Veghelse” munt is echter een gedeelte bestemd voor de Keldonkse molen. Deze manier van actie voeren heeft inmiddels haar vruchten afgeworpen. De stroom aan dubbeltjes, kwartjes etc. is weer als vanouds. Ook ontvang ik weer veel buitenlands geld. De actie heeft zogezegd een nieuwe impuls gekregen.

Alles wat in Keldonk wordt ingeleverd gaat voor de volle 100% naar de Keldonkse molen. Alles wat er bij mij of op de andere inleveradressen in de regio wordt afgegeven, is en blijft Keldonks geld.
 
Voor de opbrengst ten behoeve van de Keldonkse molen heeft de samenwerking met Veghel alleen maar positieve kanten. Ik kan met een gerust hart stellen dat we de guldenactie zoals hierboven beschreven nooit zonder de inbreng vanuit Veghel hadden kunnen doen. Simpelweg omdat we dan bij lange na niet zoveel oude guldenmunten hadden gehad.

Ik hoop dat het na deze korte toelichting iedereen begrijpt dat de samenwerking met Veghel voor onze molen in Keldonk alleen maar extra voordeel oplevert.

Zoals al aangegeven kunt u er op vertrouwen dat de munten, zegeltjes etc. die rechtstreeks bij mij worden ingeleverd voor 100% naar het restauratiefonds van onze molen gaan.

Mochten er nog vragen zijn, dan hoor ik het graag.
 
Groetjes Ria Kuijpers
Ria.kuijpers@hotmail.com 


Berichten

Overal MUNT uit weten te slaan

Geplaatst door Hans Rijkers op 16 December 2011 om 12:23

Ria, wanneer wordt jij uitgeroepen tot zakenvrouw van het jaar? Want jij weet ook overal MUNT uit te slaan hè. Al zit je nu wel even zonder al die guldenMUNTEN.

UitMUNTende actie

Geplaatst door W. van Boggelen op 12 December 2011 om 22:06

Hé Ria. Goeie actie. Levert veel euro'tjes voor de molen

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen