17-10 > Goederen- & Dienstenveiling een succes!

logo veiling

De Goederen- en Dienstenveiling sloot zondagavond rond 20:30 uur af met een totale opbrengst van:

€ 29.684,00

Om 13:30 uur was het al druk in 't Span, met kinderen die hun kijkdoos kwamen inleveren en ouders die stonden te springen om te kunnen bieden op aangeboden goederen en diensten.
Burgermeester I. Adema opende de veiling en de veiling werd verder geleid door het eerste duo, de veilingmeesters Jan en Hans Coolen. Er werd al meteen goed geboden op de aangeboden kavels en Jan en Hans hadden soms moeite om de bieders bij te houden. De veilingmeesters werden echter bijgestaan door mensen van de organisatie die aan de kant stonden en ook goed mee in de gaten hielden wie er boden en eventueel hielpen met de namen van de bieders.

Om 16:00 uur was de prijsuitreiking van de mooiste kijkdoos, gemaakt door de kinderen van groep 1 t/m 8. Na die prijsuitreiking was het de beurt aan de veilingmeester(essen) Gonny van der Steen en Wilma van Hout, oftewel De TrubbelTrutten. Als debutanten verging het die twee niet slecht en de eerste kavel, een slagroomtaart, werd al meteen verkocht voor meer dan honderd euro! Ook nu werd er weer goed geboden. Als één van de hoogtepunten is wel te noemen de rondrit in een Amerikaanse Volvo truck voor maximaal 6 kinderen inclusief een stop bij McDonalds voor een Happy Meal, deze werd verkocht voor 510 euro!

Om 18:00 werd het programma van de feestweek van Keldonk 100 bekend gemaakt. Dat programma vind je ook hier. De veilinghamer werd daarna overgenomen door de veilingmeesters uit Mariahout; Gerry van den Broek en Theo Gevers. Zij hadden de taak om de laatste kavels met een goed bod te verkopen. Er werden op het laatste moment ook nog enkele ludieke kavels toegevoegd, zoals onder andere een stripact door het selectieelftal van RKVV Keldonk.

Omstreeks 20:30 uur werd de laatste kavel geveild en was het tijd om de opbrengst bekend te maken en wie de goed gevulde boodschappenwagen had gewonnen. Het bedrag dat het dichtstbij kwam, was geraden door Lenie v.d. Tillaer.

Het was een zeer geslaagde middag en beide organisaties bedanken iedereen die de goederen en diensten heeft aangeboden, maar ook zeker degenen die geboden hebben op alle goederen en diensten. Een mooi evenement waar Keldonk trots op kan zijn!

Foto's van dit evenement zijn te zien op www.veilingkeldonk.nl.


De opbrengst van deze veiling komt voor 50% ten goede aan de organisatie van het eeuwfeest van het dorp Keldonk in 2012. De andere helft van de opbrengst wordt gestort in het restauratiefonds van korenmolen De Hoop in Keldonk.
Namens Commissie Keldonk 100 en Stichting korenmolen De Hoop Keldonk hartelijk dank.