Iedereen heeft weer een update gehad, nu u nog.

De AED commissie Keldonk heeft afgelopen maand weer 64 cursisten mogen updaten voor de cursus reanimatie en AED. Hiervan waren er 10 nieuw. Zij kwamen voor het eerst op de cursus en werden door Hans Adriaans op gemotiveerde wijze bijgebracht, hoe je moet reanimeren en een AED apparaat gebruiken. Een basiscursus bevat zoals de cursus als zegt veel basisinformatie over waarom iets moet zoals het moet.

Voor de herhaling ligt dat al wat anders. Iedereen kent de basis al en is oefenen en nog meer oefenen een groter deel van de avond. Dit jaar lag de focus bij de herhalingscursus op samenwerken tijdens de reanimatie, als meerdere burgerhulp personen aanwezig zijn. Hoe kan je elkaar ondersteunen en afwisselen tijdens een reanimatie. Kinderreanimatie en verstikking kwam dit jaar aan de orde. Dat is toch net weer even anders als een hartstilstand bij volwassenen. Belangrijk is, als je daar klaar voor denkt te zijn, je aan te melden bij Hartslag NU. Een app die jou kan oproepen om een AED apparaat op te halen, of hulp te verlenen bij een slachtoffer in de buurt. Dit kan levens redden, omdat bij een hartstilstand elke minuut telt.

We kunnen als AED commissie Keldonk terugkijken op zeer geslaagde avonden. Volgend jaar komen we weer terug met nieuwe cursussen en zullen de herhalingscursussen meer inspelen op noodsituaties. Er gebeurt iets, laat maar eens zien hoe jij gaat handelen. Is elk jaar herhalen nodig? Wil je een beetje up to date blijven wel. Zie het als een soort verzekering. Je hoopt het niet nodig te hebben, maar als het gebeurt is het fijn als je het kent en jij het verschil kan maken. De cursus werd mede mogelijk gemaakt door Jamico BV Keldonk, omdat zij het doel belangrijk vinden. Tijn dank daarvoor.

AED apparaat Oudestraat

Afgelopen week is door het vertrek van Verhoeven aan de Oudestraat 2 ook het AED apparaat wat zijn eigendom was weggehaald. Hierdoor is daar geen AED apparaat meer beschikbaar. Het apparaat is ook afgemeld bij Hartslag NU en wordt u als het goed is nu bij een oproep hier niet meer naar toe gestuurd. Hou dit in ieder geval goed in gedachte, zodat u niet voor niets die kant op gaat.

De AED locaties in Keldonk zijn:

  • Lijnt 6
  • Hool 48
  • Sweenslag 6
  • Kampweg 13
  • Antoniusstraat 40 (hoek Sluisweg)
  • Boerdonksedijk 22
  • De Laren 7 Erp

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, kunt u altijd contact opnemen met Hans Rijkers 06 573 175 53 of AEDkeldonk@hans-rijkers.nl of iemand anders uit de commissie. We wensen u een fijne vakantie.