Duofiets aanwinst voor Keldonk


De gemeente Veghel zorgde voor de fiets. De vrijwilligers van de werkgroep Zorg en Welzijn Keldonk regelde de reserveringen. Vakgarage Albert van der Linden neemt de stalling en uitleen op zich. De Vrijwilligerscentrale zorgt voor begeleiders. Keldonk is er blij mee! De duofiets is nu al niet meer weg te denken uit het dorp.

sdk wmo duofiets


 “Dit is hem”, zegt Carla Jansen, vrijwilliger werkgroep Zorg en Welzijn. “Mooi hè? De twee stoeltjes naast elkaar, zodat je gezellig kunt kletsen, en de elektromotor maakt het trappen makkelijk.” De fiets duikt steeds vaker op in het Keldonkse straatbeeld. “Voor veel mensen is dit een uitkomst. Bijvoorbeeld als je moeilijk zelfstandig kunt fietsen of gewoon graag eens naast iemand zit. Lenen is gratis. Je kunt samen fietsen met een vriend, buurvrouw of familielid en anders zorgen wij voor een enthousiaste vrijwilliger.”

De fiets haalt mensen naar buiten en brengt ze in contact met anderen. “Op straat ontmoet je mensen en zie je dingen”, vertelt Carla. “Ik ken een paar fietsers die nu bijvoorbeeld ook af en toe gaan eten bij het Eetpunt in Keldonk, op het idee gebracht door hun fietsbegeleider. Of je gaat onder het fietsen eens bij iemand opde koffie. De fietsis een middel, snap je?”

Het is een echt Keldonks project, besluit ze. “Dorpsraad - via de werkgroep -, vrijwilligers, ondernemers en inwoners doen dit samen, dat maakt het zo mooi.”

Neem contact op met vakgarage Albert van der Linden, voor het maken van een afspraak.
U betaald alleen € 20-, borg. En dit bedrag ontvangt u weer terug als de fiets in goede staat wordt teruggebracht. De fiets heeft trapondersteuning, waardoor het niet nodig is dat er 2 personen trappen. 1 persoon kan zo meerijden en zijn voeten op een steun zetten, als dat nodig is.

Meer informatie via Carla Jansen: (0413) 209716


Ga terug naar duofiets en rolstoelen te leen