Duo-fiets en rolstoelen te leen


Als Werkgroep Zorg & Welzijn Keldonk hebben we van de gemeente de beschikking gekregen over twee rolstoelen en een duofiets. Die kunnen we sinds mei 2014 uitlenen.


De duofiets is speciaal geschikt indien iemand moeilijk zelfstandig kan fietsen of als u gewoon gezellig langs elkaar wilt zitten. Doordat de stoelen naast elkaar geplaatst zijn kan men gezellig buurten. Hij is gemakkelijk in gebruik. De fiets is in verschillende standen te zetten men kan zelf bepalen of en hoe men graag mee fietst. Hij kan dus ook therapeutisch worden gebruikt. Met een elektromotor heeft u een trapondersteuner wat het fietsen makkelijker maakt.



Het gebruik van de rolstoelen of duofiets is gratis. 

Het fietsen kan met een persoon (vrijwilliger) uit uw eigen omgeving, zoals partner, een familielid, vriend, goede buur etc. We hebben ook de samenwerking met de Vrijwilligers Centrale van Keldonk opgezocht en daar zijn al vrijwilligers die graag met u willen gaan fietsen. Kunt u niet meer fietsen en denkt u dat lijkt me leuk of ik wil wel weer eens de buitenlucht in, gezellig buurten, in beweging zijn. Wat houdt u tegen? Neem contact op met de vrijwilligers centrale en zij zorgen dat er iemand met u gaat fietsen.

We hebben Vakgarage Albert van der Linden bereid gevonden om de duofiets en rolstoelen te stallen en ook voor de uitleen dragen zij de zorg. Tijdens de openingsuren van de garage kan men hier terecht voor de uitleen door hiervoor een afspraak te maken. Ook is het mogelijk om een duofiets te lenen bij 't Thomashuis Erp. Ook deze fiets is van de gemeente en kan gebruikt worden als deze vrij is.U kunt dus gezellig met 4 personen gaan fietsen.

De duo fiets is in principe dagelijks te leen en kunt u reserveren bij:

Voor algemene vragen kunt u terecht bij Zorg en Welzijn Keldonk

Hieronder kunt u een filmpje zien over de duofiets. Hierin is te zien hoe men de fiets kan lenen. Dit is in samenwerking met bewoners van Keldonk, Keldonks Journaal, Vrijwilligers Centrale Keldonk en Zorg en Welzijn gemaakt. Zeker de moeite waard om te kijken.

Film over de nieuwe duofiets
Film op volledig scherm bekijken?
- Klik eerst op de Play-knop om film te starten.
- Dubbelklik in het beeldvenster.
of
- Klik met rechtermuisknop op de film.
- Kies In- en uitzoomen >
- Kies voor Volledig scherm.

Zorg en Welzijn Keldonk

Dorpsraad Keldonk
Carla Jansen, Dorien van Zutphen en Jo Relou

Terug naar Zorg en Welzijn Keldonk of ga verder naar duofiets aanwinst voor Keldonk