Natuurspeelplek

Vrijdagavond 1 april was het koud en guur. Er stond een flinke wind en er lagen nog sneeuwresten van de dag ervoor. Het was voor velen van ons een avond om binnen te gaan zitten. Dit ging echter niet op voor de jeugd van Jong Nederland. Zij trokken er juist op uit om buiten te gaan spelen. Zij gingen hutten bouwen van wilgentakken.

Bouwwerk aan Den Baars
Deze  hutten zijn een eerste aanzet om aan Den Baars, achter het kerkhof een natuurspeelplek te maken. Door goed samen te werken en met veel enthousiasme  hebben de jongeren in enkele uren tijd er een prachtig bouwwerk neergezet. Er was gezorgd voor warme chocomel om weer op temperatuur te komen. En er werd afgesloten met een politie en boef spel, waarbij de hut de gevangenis was.

Film Huttenbouwen op Keldonks Journaal
Keldonks Journaal heeft het huttenbouwen op beeld vastgelegd. Het is een mooi filmpje geworden over buiten spelen. Beslist effe kijken!
Check: https://www.keldonksjournaal.nl/ en scroll naar het tweede filmpje.

Durven jullie de uitdaging aan?
Op de natuurspeelplek liggen nog voldoende takken om nog een bouwwerk te maken. Misschien zijn er vaders en moeders geïnspireerd geraakt door het filmpje. Stoere vaders en moeders die met hun kinderen gewoon naar buiten gaan om hutten te bouwen en te spelen. Durven jullie de uitdaging aan?