Klein maar toch groots: Keldonk Kermis 2024

De kermis van Keldonk is niet te vergelijken met bijv. die van Tilburg. Keldonk kermis is klein maar fijn. Maar wat was het groots! Heel veel mensen van heel jong tot heel oud genoten samen van vier dagen vertier in de attracties en met de nevenactiviteiten.

Met een kinderzweef en draaimolentje en een kraam voor touwtjetrekken en eendjesvissen was er voor de kleinste Keldonkse kinderen leuk vertier. Stichting Kermissen gemeente Veghel had als verrassing voor elke kind een aantal vrijkaartjes klaar liggen. Ondertussen maakten de wat grotere jeugd, maar ook ouders en opa’s en oma’s, gretig gebruik van de snelle rups en de schiettent. Voor de inwendige mens kon men terecht in de snoepkraam of bij de viskraam.
Stichting AttrActief Keldonk had als aanvulling op het vermaak een gigantisch luchtschip en voor zaterdag en zondag een pannakooi geregeld waar veel gebruik van werd gemaakt.

Nevenactiviteiten Stichting AttrActief Keldonk

Het programma in de tent was divers en voor jong en oud. ‘Ontmoeten’ is de achterliggende gedachte. En dat is wederom gelukt. Alle dagen waren goed bezocht en dat begon al op vrijdag met de kamelenquiz waar 25 teams aan deelnamen. Uiteindelijk bleken De Vosjes (Lesley en Heidy) met 1 punt verschil de winnaars van deze leuke quiz.
Minder spannend was de finale van het darttoernooi op zaterdag. Eric van Uden wist runnerup Ronald Vervoort met 4-0 te verslaan. Rooky Tim vd Biggelaar won de verliezersfinale. Het publiek van de zaterdagavond genoot van de allround coverband Motion.
Op zondag is het opa- en oma-dag op de kermis. Hele families kwamen overdag naar de kermis terwijl ’s-avonds vooral de jeugd kwam mee feesten met Dj Freddy Moreira en het dj-duo Collectiv Combo. Het dak ging er nog net niet af.
En dat was maar goed ook, want toen het MaandagMiddag Matinee begon, viel de regen met bakken uit de lucht. Een uurtje later was het nog wel koud maar niet in de tent. Die zat helemaal vol met onze oudere medemens, die genoten van de muziek van Boemerang. Lekker buurten, meezingen en dansen. Iets wat later op de avond ook de rest van Keldonk en omstreken kwam doen toen Pap en Pudding het feest compleet maakte. Eenmansband Sander Bekkers had het genoegen die deinende massa tot het einde van Keldonk Kermis 2024 te entertainen. Wat zeker gelukt is. Tussendoor voorzag clown Ronnie Ballonnie alle kinderen van een ballonnenkunstwerk en zo ging jong en oud tevreden naar huis.

Dank je wel

Aan het aantal mensen wat op de kermis is geweest en aan hun reacties kunnen we concluderen dat er weer een leuk evenement voor de gehele Keldonkse gemeenschap is georganiseerd. Dat was echter nooit gelukt zonder de inzet van onze vrijwilligers en ondersteuning van onze sponsoren. Daarom dank aan allen die Keldonk Kermis 2024 mede mogelijk gemaakt hebben.
Speciale dank aan de Keldonkse OndernemersVereniging die dankzij hun financiële steun een fraaie bijdrage hebben geleverd aan dit gratis toegankelijke evenement voor heel ons dorp (en omstreken).

Bedankt voor uw komst. We deden het graag voor u.
Stichting Kermissen Veghel en Stichting AttrActief Keldonk


De uitslag van de kamelenquiz en meer foto’s van de kermis zijn te zien op insta en facebook Stichting AttrActief Keldonk