Nieuwe kerstversiering op kerkplein telt maar liefst 8.000 lichtjes.

De vrijwilligers van de Vrijwilligerscentrale Keldonk (VCK) zetten zich in om Keldonk te verfraaien. Afgelopen donderdagavond droegen de Keldonkse vrijwilligers een nieuwe vlaggenmast met kerstverlichting officieel over aan de Keldonkse Dorpsraad. Het geld dat nodig was voor de aankoop verdienden zij gezamenlijk met het verzorgen van het openbare groen in het dorpshart van Keldonk. Door haar verschillende activiteiten en initiatieven is de Vrijwilligerscentrale Keldonk het gehele jaar door op allerlei terreinen actief om een bijdrage te leveren aan de gemoedelijke uitstaling van het dorp. De nieuwe kerstverlichting op het kerkplein telt maar liefst 8.000 ledlichtjes en zorgt daarmee letterlijk en figuurlijk voor een schitterend stalend geheel.

De kerstversiering is de nieuwste aanwinst voor het dorp welke wordt mogelijk gemaakt door de inzet van de Keldonkse vrijwilligers. In een aangeharkt landje als Nederland valt het misschien minder op maar de Keldonkse vrijwilligers spannen zich in het groeiseizoen wekelijks in om het openbare groen in het dorpshart van Keldonk te onderhouden. Het bespaarde geld wordt door de gemeente Meierijstad uitgekeerd aan de Vrijwilligerscentrale Keldonk waarmee zij vervolgens andere mooie dingen in het dorp -zoals nu dus de nieuwe kerstverlichting- mogelijk maken. Een ander voorbeeld van het verfraaien van het dorp zijn de zogenaamde hanging baskets. De bloembakken vol bloeiende geraniums kleuren het in het zomerseizoen de dorpskern. De vrijwilligers zorgen bij toerbeurt dat het de geraniums aan niets ontbreekt.

VCK-voorzitter Jan van de Vossenberg stipte bij de overdracht ook nog een ander belangrijk aspect van het werk van de Keldonkse vrijwilligers aan. Mede door de koffie of thee die de medewerkers van Gemeenschapshuis ’t Span tijdens de pauzes van het groenonderhoud gratis schenken draagt het werk van de Vrijwilligerscentrale ook bij aan een gezellige onderlinge sociale sfeer binnen het dorp. Kortom; “De Keldonkse vrijwilligers laten Keldonk stralen!”.

Het team van het Keldonks Journaal was er bij en maakte een mooi filmpje over de overdracht.