Eerste verspillingkast Keldonk onthuld bij ’t Span

Op zaterdagmiddag 17 december is het eerste verspillingskastje bij sport en ontmoetingscentrum ‘t Span in onthuld. Onder toeziend oog van vele Keldonkse inwoners die eerder die middag te gast waren tijdens de bijeenkomst van Zorg en Welzijn Keldonk “Passie voor Verhalen”.

Een prachtig kastje wat gemaakt is door Harrie van den Biggelaar die daarvoor die middag ook in ’t zonnetje werd gezet. Het Verspillingskastje is mede mogelijk gemaakt door gemeente Meierijstad door een bijdrage uit het leefbaarheidsfonds.

Keldonk heeft in totaal 3 verspillingskastjes, waarvan er 2 in de week voor Kerst nog geplaatst moeten worden. Bij iedere locatie is een beheerder die de kastjes zo nu en dan nakijkt.

De locaties zijn:

  • Kampweg 2 bij ’t Span.
    • Dit kastje wordt beheerd door Bert en Monique van Dijk en met extra hulp van Mien Donkers.
  • Antoniusstraat 1
    • Beheer door Martien en Annie Verbakel
  • Klaverweide 54
    • Beheer door Frans en Ria Kuijpers

Hoe werkt het ?
Het woord verspillingskastje zegt het al, het is om verspilling van voedsel en producten tegen te gaan en is dus ook voor alle inwoners. U heeft wat over, teveel ingeslagen of u wilt gewoon zomaar wat in die kast plaatsen. Alle producten die houdbaar zijn, zijn welkom, behalve bederfelijke waren die gekoeld moeten blijven, alcoholische dranken en rookwaren. Leuke verrassingen zijn natuurlijk ook altijd welkom. En kan je iets gebruiken, mag je er gewoon iets uithalen.

Samen kunnen we dit tot een succes maken!
Geef wat je kunt missen en pak of ruil wat je kunt gebruiken!

Bekijk hier de Flyer Deelkastjes Keldonk (pdf) met meer info.

Het team van het Keldonks Journaal was erbij en plaatste een item over deze onthulling op hun website