Vergroenen Keldonkse Morgen

Het is er goed wonen in de Keldonkse Morgen. Onze laatste nieuwbouwwijk is inmiddels alweer jaren volgebouwd en heeft inmiddels alles wat je in een wijk mag verwachten, zoals voldoende parkeergelegenheden, voldoende straatverlichting en voldoende speelgelegenheden voor de kinderen. Er is één ding dat de wijk nog mist en dat is een groene uitstraling. De straten ogen erg kaal en saai.

Biodiversiteit

In samenspraak met de Dorpsraad heeft de gemeente Meierijstad besloten de wijk te vergroenen. Op een groot aantal plekken in de bermen van de straten, die niet gebruikt kunnen worden voor parkeren, worden planten en struiken gezet. De gemeente heeft daarvoor een beplantingsplan (klik hier voor de pdf) gemaakt. Leidraad bij de keuze van welke planten op welke plek komen is biodiversiteit. Biodiversiteit is een heel actueel thema en de gemeente heeft besloten dit thema tot op wijk niveau uit te rollen. Bij biodiversiteit gaat het niet alleen om planten maar ook om insecten en bodemleven.

Werkzaamheden

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Vogels Groenvoorziening. Zoals de planning er nu uitziet wordt er 14 november begonnen met de werkzaamheden. Op veel plekken moet de bovenste grondlaag afgevoerd worden en moet er teeltaarde aangevoerd worden. Dit kan leiden tot enige tijdelijke hinder, maar gaat wel een prachtige groene wijk opleveren. Een wijk waar duurzaamheid en biodiversiteit er toe doen.