Verspillen dat doen we niet, dat is sund!

In een tijd dat alles duurder wordt, moeten we allemaal op de kleintjes letten. Weggooien is “sund”. Op dit moment treffen we de voorbereidingen om te voorkomen dat dit nog nodig is, of in ieder geval veel minder. Zorg en Welzijn Keldonk is namelijk bezig met een voor Keldonk nieuw project “De Verspillingskastjes”.

We hebben subsidie aangevraagd bij gemeente Meierijstad uit het potje leefbaarheidsbudget en dat is ons toegekend. Met dit budget kon Harrie van den Biggelaar aan de slag met het maken van 3 mooie verspillingskastjes. De verwachting is dat we die medio december kunnen gaan plaatsen in Keldonk.

Houdt de Erpse krant goed in de gaten want daarin verschijnt binnenkort een mooie flyer voor alle inwoners van Keldonk.  Dan weet u waar ze komen te staan, en wat de bedoeling ervan is. Maar in hoofdlijnen kunt u geven wat u kunt missen of teveel heeft ingeslagen, en u pakt of ruilt wat u kunt gebruiken. Dit kunnen zijn houdbare (niet gekoeld) etenswaren, hygiëne artikelen en ’t kan ook leuk zijn om met Sinterklaas of Kerst er wat leuke cadeautjes in de zetten. Kortom veel is mogelijk zolang het bruikbaar is. Wat niet mogelijk is, is alcohol (waaronder ook de 0.0), rookwaren en drugs.

Iedereen kan wat in de “Verspillingskastjes” zetten en iedereen kan er wat uithalen als je iets kan gebruiken. De kastjes worden door enkele inwoners uit Keldonk beheerd om het organisatorisch goed te laten verlopen. Wie dat zijn en waar ze komen te staan kunt u ook lezen in de komende flyer. Belangrijk is wel dat we er alleen samen een succes van kunnen maken.