​Eetpunt Keldonk is weer gestart

Het Eetpunt is weer terug. Kom ook gezellig eten.

Vrijdag 10 september 2021 was het eindelijk weer zover; na bijna 18 maanden konden we weer starten met het Eetpunt. Zowel onze gasten als de vrijwilligers hadden hier enorm naar uitgekeken. Wat hebben we het gemist die wekelijks gezamenlijke maaltijden en het gezellige bijpraatuurtje.

We hebben onze gasten in die tijd wel eens gesproken, omdat we ze zo tussendoor een keertje belden om te vragen hoe het ermee ging. En met speciale gelegenheden, zoals Kerst, Pasen en vakantie even coronaproof op bezoek gingen om een praatje te maken en een aardigheidje af te geven. Maar elkaar weer echt te kunnen zien en spreken is toch wel iets anders!

Twintig gasten kwamen naar 't Span om weer van de maaltijd en elkaars gezelschap te genieten.

Ook het Keldonks journaal was aanwezig om deze memorabele gebeurtenis op film vast te leggen. Klik hier voor die film.

(tijdelijke) aanpassingen

Niet alles was hetzelfde: vanwege de coronamaatregelen konden er maar 4 gasten samen aan een tafel zitten. Ook werd het eten uitgeserveerd. Hopelijk worden de maatregelen over niet al te lange tijd afgeschaft, zodat we weer terug naar "ons oude normaal" kunnen.

Verder was er nog een verandering: BrabantZorg (onze maaltijdleverancier) liet in 2020 weten dat ze stopten met het verzorgen van maaltijden buiten hun eigen verzorgings- en verpleeghuizen. Dus moesten we op zoek naar een nieuwe partner. Die hebben we gevonden in Eethuis de Reiger uit Zijtaart.

Eigenaar Mike Versantvoort neemt het stokje over en verzorgt vanaf nu elke vrijdag een driegangenmenu. Op de eerste vrijdag 10 september bestond dat menu uit Chinese tomatensoep, Bourgondische rib, gebakken aardappelpartjes, bloemkool en spruitjes en een vruchtenyoghurtje als toetje. Ook had Mike nog een rauwkostsalade meegebracht. Het menu viel goed in de smaak; er was meer dan voldoende en iedereen was tevreden. Zeker voor de vrijwilligers was dit fijn om te horen. Ook voor hen was dit "nieuwe begin" best wel spannend.

Welkom terug

Gelukkig kunnen we terugzien op een fijne en gezellige start van het Eetpunt en we hopen nog lang onze gasten te mogen verwelkomen.

Jorita, Joke en Anny en alle andere vrijwilligers van het Eetpunt.