21-03-2017 > Succesvolle vrijwilligersbijeenkomst!

Goede ideeën over hoe we Keldonk nog mooier maken en de leefbaarheid nog verder verhogen.

Het was druk tijdens de vrijwilligersbijeenkomst 2017. Zo’n 50 belangstellenden bezochten de bijeenkomst en werden verwelkomd met een kopje koffie of thee en een heerlijke tompouce. Die laatste versnapering was bedoeld als een hartelijk “dank-je-wel” voor de successen die de afgelopen jaren al zijn bereikt. Naast het delen van deze successen werd tijdens de avond in groepjes gesproken over zaken die de Vrijwilligerscentrale Keldonk verder nog kan aanpakken. Het leverde een aantal goede ideeën op.

De vrijwilligersbijeenkomst 2017 werd niet geheel toevallig gehouden in zaal 1 & 2 van gemeenschapshuis ’t Span. Deze twee ruimten zijn eerder door vrijwilligers van de Vrijwilligerscentrale Keldonk omgetoverd tot “de Keldonkse huiskamer”. Na haar korte welkomstwoord liet Vera van Loon zien wat de vrijwilligers van de Vrijwilligerscentrale Keldonk de afgelopen jaren zoal nog meer voor elkaar gebokst hebben. Het herinneringsbankje, het zitje op de hoek van Kampweg en Mr. V.d. Lindenstraat, de jaarlijkse opschoonactie om Keldonk te ontdoen van zwerfafval en het project “Keldonk in de bloemen” werden keurig aan de hand van foto’s geprojecteerd op een groot scherm nog eens onder de aandacht gebracht.

Minder in het oogspringend maar het wordt wel gewoon geregeld.

Misschien wat minder bekend is dat de vrijwilligers de afgelopen jaren er voor hebben gezorgd dat minder mobiele dorpsbewoners toch het wekelijkse eetpunt konden bezoeken. Dit om zomaar een voorbeeld te geven van andere minder in het oogspringende zaken die de vrijwilligers belangeloos oppakken om ons dorp mooier te maken en bovenal leefbaar te houden.

Doel Vrijwilligerscentrale Keldonk

De Vrijwilligerscentrale Keldonk is een initiatief van de Stichting Dorpsraad Keldonk. Daarom gaf Wouter van Boggelen als voorzitter van de dorpsraad nog eens een toelichting van het hoe en waarom van de vrijwilligerscentrale. Kort samengevat is het doel die zaken op te pikken die we graag in ons dorp geregeld willen zien maar die niet tot het takenpakket van de gemeente behoren. Door de extra werkzaamheden van de vrijwilligers krijgt ons dorp een dikke plus! De inzet van de vrijwilligers is ook bij onze nieuwe gemeente niet onopgemerkt gebleven. Andere dorpsraden hebben al met belangstelling geïnformeerd naar het geheim achter de vrijwilligerscentrale, zo liet de dorpsraadsvoorzitter trots blijken. Een compliment dat hij graag deelde met de zaal.

Tot slot dankte hij de sponsoren die het werk van de Vrijwilligerscentrale Keldonk financieel mogelijk maken. Naast gemeentelijke en landelijke subsidiepotjes kan de centrale ook rekenen op de steun van de Keldonkse Ondernemers Vereniging.

Nieuwe ideeën

In het tweede deel van de avond nam Jan van de Vossenberg het woord. Hij is de nieuwe voorzitter van de Vrijwilligerscentrale Keldonk. In groepjes spraken de aanwezigen over een drietal stellingen. Dit leverde een aantal zeer bruikbare nieuwe ideeën op welke de vrijwilligers in de komende periode op kunnen pakken.

BuitenBeter app.

Niet alle aangedragen suggesties kunnen door de vrijwilligerscentrale worden uitgevoerd. Zaken die tot het reguliere onderhoud en beheer behoren worden aan de gemeente voorgelegd. Bewoners werden nogmaals opgeroepen onregelmatigheden vooral rechtstreeks bij de gemeente te blijven melden. Voor een smartphone is de BuitenBeter app een handig hulpmiddel. Bellen mag ook; de gemeente Meierijstad is tijdens kantooruren te bereiken via telefoon 14 0413.

De foto's opgenomen in het fotoboek zijn gemaakt door: Robin Bouwe (Bouwe Fotografie)

Foto's