20-06-2016 > Herinneringsbankje onthuld

Feestelijke onthulling herinneringsbankje Keldonk

Op zondag 19 juni 2016 is het herinneringsbankje door de 100-jarige Stien Kuijpers-Coolen zelf onthult. Na het jaarlijkse feest van onze patroonheilige Antonius van Padua stroomden alle mensen samen op het plein bij de Kanaalgraver om aanwezig te zijn bij de onthulling van het door de Vrijwilligerscentrale Keldonk ontworpen en gemaakte herinneringsbankje.

Een bankje dat gemaakt is met het achterliggende idee dat iemand die honderd jaar is, veel herinneringen heeft. Vele uren zijn erin gestopt om te komen tot dit mooie resultaat. Met name Harrie v.d. Biggelaar en Jan v. Wanrooij hebben er vele uurtjes inzitten.De bedoeling is dat iedere 100-jarige inwoner van Keldonk d.m.v. een naamplaatje met geboortedatum op het bankje geplaatst wordt.

Harmonie OBK bracht ter gelegenheid hiervan een serenade ten gehore en het Gilde bracht een vendelgroet. Wouter van Boggelen heette namens de dorpsraad een ieder van harte welkom en haalde naar voren wat de Vrijwilligerscentrale Keldonk samen met hun vrijwilligers in de laatste 2 jaren al betekend heeft voor Keldonk.

Daarna was het aan de 100-jarige Stien om het lint rondom het bankje door te knippen en het te onthullen. Een speciaal voor deze gelegenheid gemaakt plaatje werd aan haar overhandigd en bevestigd op het bankje. Het bankje werd vervolgens door diaken Hans van Bemmel ingezegend.

Onder het genot van een kop koffie werden door de inwoners van Keldonk en vele familieleden van Stien nog veel herinneringen opgehaald.

Vrijwilligerscentrale Keldonk

Ontstaan herinneringsbankje

Als Vrijwilligerscentrale Keldonk wilden wij mee doen aan de NLdoet dag in maart 2016.
Het Oranje Fonds organiseert elk jaar, samen met duizenden organisaties in het land NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

De vraag was meteen: wat gaan we doen?
We wilden iets gaan doen met het feit dat we dit jaar een 100 jarige in Keldonk hebben.
Iemand van 100 jaar heeft veel meegemaakt en daarom ook veel herinneringen.
Al gauw kwam het idee naar voren om een herinneringsbankje te maken en dat te plaatsen bij De Kanaalgraver. Op dit herinneringsbankje wordt dan de naam geplaatst van de persoon uit Keldonk die 100 jaar is geworden.
Door een aantal vrijwilligers is hard gewerkt om het bankje te maken en door weer andere vrijwilligers werd het bankje afgelopen week geplaatst om het op zondag 19 juni 2016 feestelijk te onthullen.




Foto's