23-10 > Nieuwe stichting kermis van start

Stichting Kermissen gemeente Veghel officieel van start

Op vrijdag 23 oktober 2015 is de oprichtingsakte van de Stichting Kermissen gemeente Veghel getekend. Met deze officiële handeling kan de nieuwe stichting echt van start. Ze gaat de organisatie van de kermissen in de kernen van de gemeente Veghel onder haar hoede nemen. In het bestuur van de stichting nemen afgevaardigden zitting van de dorpsraden uit de kernen Boerdonk, Eerde, Erp, Keldonk, Mariaheide en Zijtaart. Voor de kern Veghel is het Centrum Management vertegenwoordigd.

Het bestuur van de stichting bestaat uit (vlnr):
- Mike van den Biggelaar namens dorpsraad Keldonk
- Hein van Kemenade namens dorpsraad Erp (voorzitter)
- Miranda van Leiden namens Centrummanagement Veghel (secretaris)
- Martien Verbruggen namens dorpsraad Zijtaart (penningmeester)
- Martijn Brouwers namens dorpsraad Mariaheide
- Rini Weijers namens dorpsraad Boerdonk
- Geert Sijbers namens dorpsraad Eerde (niet op de foto)

Doel

Doel van de Stichting Kermissen gemeente Veghel (SKV) is het organiseren van de jaarlijkse kermissen in de kernen van de huidige gemeente Veghel en deze kermissen naar een hoger plan tillen om zo de leefbaarheid in die kernen positief te beïnvloeden. Daarbij wordt gestreefd naar het minimaal budgetneutraal organiseren van attractieve familiekermissen.
Om zo een mooie en kwalitatief hoogwaardige kermis aan te bieden aan al onze inwoners. Met de hoop dat eind september 2016 iedereen positief terugkijkt op de eerste kermis nieuwe stijl.

Kermis nieuwe stijl

De kernen Zijtaart en Eerde hebben de ervaring van het zelf organiseren van de kermis. Van die kennis en de kennis die vanuit toekomstige gemeente Meierijstad in Sint Oedenrode en Schijndel aanwezig zijn, heeft de stichting een goede basis. Uitgaande van die eigen kracht, de eigen sterke en zwakke punten kennende, wordt bewust gekozen voor het aanstellen van een kermismeester die in nauwe samenwerking met de stichting de kermissen nieuwe stijl gaat organiseren.

Rol gemeente

De gemeente Veghel, die het organiseren van de kermissen niet langer als haar kern-taak beschouwd, draagt daarmee de organisatie van de kermissen over. Gemeente, dorpsraden en Centrummanagement hebben daarvoor een intentieovereenkomst getekend waarin de gemaakte afspraken zijn vastgelegd. Nu de stichting is opgericht, sluiten gemeente en de stichting een samenwerkingsovereenkomst.
In deze overeenkomsten is vastgelegd dat de stichting eenmalig een renteloze lening van € 10.000,- van Gemeente Veghel ontvangt voor het opstarten van de stichting, het opstellen van een profiel en het selecteren van een kermismeester en de organisatie van de kermis. De gemeente zal daarbij een faciliterende rol aannemen.

Symbolisch geschenk

Na de ondertekening van de oprichtingsakte, welke in goed overleg met notaris Bram vd Boogaart van Schepers en Van Nunen Netwerk Notarissen is opgesteld, had wethouder Riny van Rinsum nog een symbolisch geschenk voor de stichting: een zweefmolen op zonne-energie. Hij wenste daarbij de stichting een zonnige toekomst toe.

Winst terug naar inwoners

De stichting heeft geen winstoogmerk en bij voldoende financiële middelen worden deze ingezet ter bevordering van de leefbaarheid in de kernen. Het is dus in het belang van de inwoners zelf dat de kermissen weer een leuk evenement voor de kern worden. Samen met door de kernen zelf georganiseerde nevenactiviteiten moeten de kermissen weer het drukbezochte evenement worden waar naar uitgekeken wordt.

Zelf een positieve bijdrage leveren aan de kermissen en/of nevenactiviteiten?
Neem dan contact op met uw dorpsraad of het centrummanagement of mail naar Stichting Kermissen gemeente Veghel via secretariaat@stkv.nl.




Foto's

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen