09-10-2015 > Projectplan Keldonk in de Bloemen ondertekend

Projectplan Keldonk in de Bloemen tijdens openbare dorpsraadvergadering ondertekend

Op 7 oktober 2015 werd tijdens de openbare dorpsraadsvergadering de formele aftrap genomen voor de samenwerking tussen de Dorpsraad Keldonk en de Keldonkse Ondernemers Vereniging in een nieuw project “Keldonk in de Bloemen”. Op deze avond werd door de betrokken partijen het projectdocument ondertekend. De jarige wethouder Annemieke van de Ven was aanwezig namens de gemeente Veghel en ondertekende het document.

De ondertekenaars van het document waren (op de foto v.l.n.r.):

  • Wouter van Boggelen namens de Dorpsraad,
  • Vera van Loon namens de Vrijwilligers Centrale Keldonk,
  • Rien van den Boom namens de Keldonkse Ondernemers Vereniging (K.O.V.),
  • Annemieke van de Ven namens de gemeente Veghel.

Het plan van aanpak en de afspraken zijn nu in dit document vastgelegd en men kan aan de slag. Met dit project wordt vooral aandacht besteed aan de leefbaarheid én de uitstraling van het dorp.

Tijdens de presentatie voorafgaand aan de ondertekening van het projectplan werden drie onderwerpen onder de aandacht gebracht: 

Hanging Baskets

Antoine van de Rakt, de Keldonkse bakker, heeft het initiatief genomen om samen met de K.O.V. in de Antoniusstraat en Morgenstraat de lantaarnpalen te voorzien van bloemenbaskets. Het is de kers op de taart om het dorpsaanzicht nog mooier en aantrekkelijker te maken en zo wordt het een genot om in het dorpscentrum te vertoeven.

Tijdens de presentatie werden er voorbeelden getoond wat er nog meer mogelijk is op dat gebied. Verschillende soorten baskets en statische borden werden vertoond in bewerkte foto’s van het straatbeeld in Keldonk om een leuke impressie te geven.

De K.O.V. dekt voor de komende 5 jaar de kosten van deze hanging baskets. Daarnaast heeft de dorpsraad een subsidie toegezegd gekregen door de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij in het kader van Kern met Pit. De Rabobank heeft éénmalig ook een subsidie toegekend aan dit project.
Laurens Verbakel heeft toegezegd om zijn plantenkas ter beschikking te stellen voor het opkweken van de bloemen. Geert Kuijpers en Johan van der Rijt delen hun professionele kennis met de VCK en Gemeente Veghel wil hierbij een faciliterende rol spelen.

Kerstboom

Tot enkele jaren terug verzorgde de gemeente dat er rond de kerstperiode een verlichte kerstboom werd geplaatst voor de kerk. Om bezuinigingsredenen is de gemeente hiermee gestopt en moet Keldonk het al enkele jaren zonder kerstboom doen.
Als het aan de projectgroep en het kerkbestuur ligt komt de kerstboom weer terug op de plek waar nu nog een kastanjeboom staat, welke in een slechte staat is. Het plan is om deze te rooien en daarvoor in de plaats een kerstboom te plaatsen. De gemeente stelt hier dan de kerstverlichting voor beschikbaar.

Bloembollen

In het dorp worden op diverse plaatsen bloembollen en verwilderingsbollen geplant, die in het voorjaar tot bloei komen en Keldonk een kleurrijk aanzicht zullen geven. Uiteindelijk gaan de vrijwilligers de bollen poten.

Er wordt nu achter de schermen hard gewerkt om deze plannen te realiseren door de Vrijwilligers Centrale Keldonk. Na een welverdiend applaus vanuit een volle zaal werd de presentatie afgesloten door Wouter van Boggelen.

Verslag en foto’s: Robin Bouwe


Foto's