’t Trefpunt Keldonk organiseert Burendag

't Trefpunt Keldonk doet op Vrijdag 25 september mee met Burendag 2015

’t Trefpunt Keldonk dat alweer 5 maanden actief is vind het tijd worden, om de buren eens uit te nodigen. En dat kun je natuurlijk het beste doen op Burendag 2015.

We gaan er een gezellige boel van maken, letterlijk en figuurlijk. Als Zorg en Welzijn hebben we namelijk ideeën om zaal 1 + 2 van ’t Span wat gezelliger aan te kleden, zodat ’t Trefpunt nog aantrekkelijker en gezelliger wordt. De ideeën bestaan uit 2 stappen, waarvan we op Burendag de 1ste stap zetten. Maar daarbij kunnen we ieders hulp zeker gebruiken.

Wat gaan we doen?
Jos Verbrugge hebben we 200 blokjes hout laten zagen in allemaal dezelfde maat en deze gaan we met zijn allen beschilderen met knutselverf. Hiervan gaan we op een later moment als de verf gedroogd is, een 3 driedimensionaal schilderij van maken. Met dit schilderij willen we dan zaal 1 of 2 aankleden. Uw eigen mini schilderijtje maakt dan deel uit van het grootte geheel, zoals elke Keldonkenaar een bijdrage levert voor een mooi Keldonk als grootte geheel. Dit schilderij gaan we realiseren samen onze bezoekers van 't Trefpunt Keldonk en onze buren zoals o.a. de kinderen van de Antoniusschool. Wij hopen dat ook U een plankje mee beschilderd of anders een kijkje komt nemen.

Doordat we financieel door het Oranje fonds worden ondersteund, kunnen we ook wat tafelkleedjes realiseren. Hiermee hebben we dan een eerste kleine stap gezet naar een gezelligere zaal.

Doe ook mee
U bent welkom bij ’t Trefpunt Keldonk van 10.00 uur tot 14.00 uur. We gaan een paar uurtjes langer door op deze dag dan normaal bij ’t Trefpunt Keldonk, zodat meer mensen kunnen meegenieten van onze Burendag.

Loop even binnen, zijn we blij mee. Keldonk is toch gewoon een grote buurt.

  • Buurtschap 't Haagje organiseert op zaterdag 26 september Burendag van 13.00 tot 22.00 uur.


Algemeen
Op 26 september 2015 is het Burendag, het jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Het is ook mogelijk om burendag op 25 of 27 september te vieren.

10 jaar Burendag
2015 is een bijzonder jaar. Burendag bestaat namelijk 10 jaar en dat mag gevierd worden! Wat ooit begon als een dag waarop 500 buurten meededen, is uitgegroeid tot een landelijk fenomeen. Inmiddels vieren ieder jaar bijna 1 miljoen mensen Burendag.

Historie
Douwe Egberts en het Oranje Fonds organiseren Burendag omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Op initiatief van Douwe Egberts vierden we in 2006 voor het eerst Burendag in Nederland. In 2008 ontstond de samenwerking tussen Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Met Burendag willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen.