Kolk, Germaine van der - Work IT Out


Work IT Out - Praktijk voor welzijn en natuurgeneeskundige therapie

logo workitout  small

Germaine van der Kolk

Hool 52
5469 KC  Keldonk

Telefoon: 0413-210922
Mobiel: 06-23867859
E-mail: welzijn@praktijkworkitout.nl
Internet: www.praktijkworkitout.nl


Studio Welzijn - Zorg voor ontspanning

logo studio welzijn 4  small

Studio Welzijn is een nieuw onderdeel van praktijk Work IT Out.

Studio Welzijn wil op een laagdrempelige manier mensen kennis laten maken met complementaire of alternatieve geneeswijzen en het positieve effect hiervan op de gezondheid.

 

Erpse Krant - nr. 27 - 9 augustus 2012

‘Ik zorg dat mensen weer lekker in hun vel zitten’

Een bericht van Germaine van der Kolk dat ze onlangs haar praktijk heeft uitgebreid, was voor ons een mooie reden om eens bij deze Keldonkse onderneemster op bezoek te gaan. Want Work IT Out kenden we weliswaar van naam, maar wat ze nu precies doet ...

Zorgen dat mensen weer lekker in hun vel zitten. Mensen die stress ervaren; spanning als gevolg van een drukke baan, een ruzie of een scheiding. Mensen ook die moeite hebben om hun leven in balans te brengen; germaine van der kolk 09 11  small om alle balletjes in de lucht te houden. Die mensen helpen hun leven weer op de rit te krijgen. Dat is de missie die Germaine van der Kolk zichzelf met haar praktijk Work IT Out heeft gesteld.

Germaine van der Kolk: “Het aantal mensen dat stress ervaart, neemt toe. Er wordt steeds meer van ons verlangd. Dat doen we grotendeels zelf. We leggen de lat voor onszelf steeds hoger. Een rustig leventje leiden wordt al snel als ‘saai’ beschouwd. Want we moeten leven en beleven. Liefst iedere dag. Tenminste, dat is wat we onszelf opleggen. Totdat we uiteindelijk een keer tegen de lamp lopen en inzien dat we volledig uit balans zijn.”
Is het dan te laat? Germaine: “Gelukkig niet. Veel mensen zijn tijdelijk opgebrand en hervinden zich na verloop van tijd. Maar veel mensen ook, steeds meer mensen, hebben daarbij een beetje hulp nodig. Om even de boel te ordenen. Ik reik hen middelen aan om sterker op de benen te staan. Zo werk ik veel met ademhalingstechnieken. Door jezelf op je ademhaling te concentreren, schep je inzicht in jezelf. Dat geeft rust en daarmee houvast om de uitdagingen aan te gaan die het leven je biedt.”

logo studio welzijn 4  small Uitbreiding met massages
Onlangs is de praktijk aan het Hool 52 uitgebreid met een extra ruimte. Dat geeft de geboren Haagse de gelegenheid om Studio Welzijn te lanceren, feitelijk een tweede praktijk. Germaine: “Met Studio Welzijn verzorg ik massages. Een gezonde geest heeft een gezond lichaam nodig. Het een versterkt het ander. Voor veel mensen volstaat een massage om terug in balans te komen, puur als een vorm van ontspanning; voor anderen is het onderdeel van een groter plan van aanpak om weer jezelf te worden. Beide mensen wil ik bereiken. Vandaar dus ook dat ik deze massages onder een andere noemer aanbied.”

Ervaringsdeskundige
Overigens praat Germaine van der Kolk als ervaringsdeskundige. Zij werkte al vijftien jaar in de financiële wereld toen haar ineens, uit het niets, een mentale tik werd uitgedeeld. Zij besloot een time-out te nemen en het roer vervolgens drastisch om te gooien. Opleiding op opleiding volgde ze om uiteindelijk te doen wat ze nu doet: mensen helpen om net als zijzelf hun leven weer op de rit te krijgen. “Stress zal er altijd zijn. We hebben immers niet altijd invloed op de dingen die ons gebeuren. Maar stress is ook helemaal niet erg, zolang spanning en ontspanning maar in een goede balans met elkaar zijn. Ik help mensen die balans te vinden.”

Start workshops
Dat de Keldonkse met haar werkwijze bij steeds meer mensen de juiste snaar raakt, blijkt onder meer ook uit het feit dat zij binnenkort ook voor de Volksuniversiteit Boekel Venhorst enkele workshops gaat verzorgen, waaronder ‘hartcoherentie’ en ‘kracht van het ademen’.
Daarnaast start zij in haar eigen praktijk aan het Hool met een 8-weekse training mindfulness voor 5 tot 6 personen. “Mindfulness is kort gezegd aandachtstraining. Je leert in het hier en nu te blijven en automatische reacties te herkennen. En dat helpt je weer om met stress om te gaan en de juiste keuzes in het leven te maken.”

Meer informatie over het aanbod aan workshops en trainingen staat op www.praktijkworkitout.nl.


Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen