Bogaard, Joke van den - Zorgpraktijk

 

Voor een goed gesprek!

  

Joke van den Bogaard

Meester vd Lindenstraat 13
5469 GH  Keldonk 

Telefoon: 0413-213236
Mobiel: 06-10067305


Voor meer informatie:
Joke van den Bogaard en Hennie van den Biggelaar.


De praktijk in Keldonk

Wat beogen wij te zijn:

  • Een luisterend oor te zijn voor wie dat nodig heeft.
  • Mensen een spiegel voor te houden en handvatten aan te reiken.
  • Mensen te helpen om dingen, die in het verleden zijn gebeurd en waardoor je gevormd bent, een plek te geven.
  • Samen naar oplossingen voor problemen te zoeken en als er geen oplossingen zijn voor de problemen, kijken hoe je hier het beste mee om kunt gaan.
  • Vertrouwen en veiligheid te bieden en mensen het gevoel te geven dat ze alles kunnen en mogen zeggen.


Wat doen wij dan eigenlijk:
Joke heeft gestudeerd om te leren luisteren naar mensen. De meeste mensen zijn heel goed in staat om zichzelf te redden maar soms kun je door, b.v. een gebeurtenis in je leven tijdelijk  de weg even kwijt zijn, het even niet meer weten. Dan komen wij in beeld. Joke heeft niet gestudeerd om mensen te helpen die ernstige psychische stoornissen hebben zoals schizofrenie, psychoses, manisch-depressieve mensen.

Counselling vrij vertaald is:
Je gaat met mensen een gesprek aan en door juiste, doelgerichte vragen te stellen, ga je het probleem verhelderen. Je komt zo tot nieuwe inzichten en soms tot nieuwe keuzes in je leven. Samen zoeken we naar wat voor jou de beste manier is om er mee om te gaan.

Soms kan het zijn dat je zelf moet veranderen of dat je iets moet loslaten. Ik ga er van uit dat alle mensen in zichzelf al een groot zelfoplossend vermogen bezitten.

Het is heel fijn om erover te kunnen praten als het in een bepaalde periode van je leven  niet zo lekker loopt. Of heel gewoon gezegd: je hart kunt luchten!

 

Deze kamer is ingericht voor groepsgesprekken.

Problemen zoals:
Relatieproblematiek, conflicten op het werk of in de gezinssituatie, je zit niet lekker in je vel,  familieconflicten, je hoofd zit vol, je hebt een burn-out, je loopt jezelf voortdurend voorbij, je laat mensen over je grenzen gaan, onzekerheid enz.

Joke werkt samen met haar collega Hennie van den Biggelaar. Sinds enkele jaren is Hennie actief als psychosociaal werkende en coach. Ze biedt psycho-sociale ondersteuning. Ze werkt zowel aan huis als vanuit haar praktijk: Praktijk Japara. Ook voor mensen met een PGB biedt Hennie ondersteunende en activerende begeleiding

In de toekomst willen Joke en Hennie ook groepsbegeleiding bieden. Thema’s als: rouwverwerking, assertiviteit, eenzaamheid, bewustwording, persoonlijke groei en ontwikkeling.

  

Deze ruimte is zeer geschikt voor individuele gesprekken

Kortom, ze willen samenwerken in Keldonk en omstreken, in een praktijk die laagdrempelig is en waar je geen wachttijden hebt. Een praktijk waar je in een privé-sfeer met elkaar in gesprek gaat. Je hoeft ook niet eerst naar de huisarts voor een verwijskaart. Je kunt zo terecht. Vaak wordt het vergoed, omdat we bij beroepsverenigingen aangesloten zijn.

Berichten

Er zijn nog geen berichten op deze pagina geplaatst.

U moet ingelogd zijn om een bericht toe te voegen