ZWK Flits (2)



 

ZWK Flits van 1 januari 2015

Met enige regelmaat brengen wij als Zorg en Welzijn Keldonk, een "ZWK Flits"uit, met diverse actuele items.


De beste wensen voor het nieuwe jaar

We staan aan het begin van het jaar 2015. Een jaar waarin weer vele veranderingen zijn doorgevoerd op het gebied van de zorg.

Zorg en welzijn is belangrijk voor iedereen. Van de ene kant, hoop je er weinig mee te maken te krijgen, maar als dat wel het geval is, is de beste zorg nog niet goed genoeg. Het nieuwe zorgstelsel, waarvan vele taken bij de gemeente zijn komen te liggen, zal voor alle partijen nog even wensen zijn.

Wij hopen als Zorg en Welzijn Keldonk, waar nodig ons steentje te kunnen bijdragen.

zorg en welzijn nieuwjaar 2015

Rolator in sport en ontmoetingscentrum  't Span

Een rolator is een veel gebruikt hulpmiddel voor mensen die slecht te been zijn. Maar soms is het lastig om deze overal mee naar toe te nemen. Dat kan voor sommigen een belemmering zijn om ergens naar toe te gaan. Daarom hebben we in overleg met 't Span er voor gezorgd, dat er een rolator in 't Span aanwezig is. Mocht u bijvoorbeeld naar het eetpunt gaan, als u door iemand wordt opgehaald, dan kunt u uw rolator thuis laten i.p.v. deze in de auto mee te nemen. U kunt daar dan gratis gebruik van maken natuurlijk.

Kern met Pit

Zoals u weet hadden we ons aangemeld voor Kern met Pit. Onlangs is ons medegedeeld dat Zorg en Welzijn Keldonk is afgewezen voor Kern met Pit 2015.

Reden was dat Zorg en Welzijn Keldonk geen tot één jaar af te bakenen project, maar een doorlopend project is. Verder bevat Zorg en Welzijn geen fysieke elementen (zoals hulpmiddelen, gebouwen, groenvoorziening, infra enz.) Kern met pit gaat voor een belangrijk deel om tastbare en zichtbare resultaten.

Uit de afwijzingsbrief blijkt echter wel dat Zorg en Welzijn Keldonk als een  belangrijk project voor de leefomgeving beschouwd wordt. Zorg en Welzijn Keldonk is volgens de jury meer gebaat bij directe ondersteuning vanuit het KNHM afdelingsbestuur (Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij).

Aan Zorg en Welzijn wordt hiermee de mogelijkheid geboden hulp, ondersteuning, info en netwerk te krijgen van een "kritische vriend". Op langere termijn is Zorg en Welzijn ook meer gebaat met advies en ondersteuning gericht op het "wortelen" en uitgroeien van de werkgroep.

Het is nu aan Zorg en Welzijn Keldonk, om te kijken in hoeverre we hier gebruik van kunnen maken.

naar vorige ZWK Flits      naar Zorg en Welzijn Keldonk